Banánová bábovka recept
Banánová bábovka je vláčná a ke kávě nebo k čaji pro vaše návštěvy bude skvělá. Její banánová chuť je určitě nadchne.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 280 g oloupaných banánů
- 250 g polohrubé mouky
- 250 g cukru
- 250 g Hery na pečení
- 1 kypřící prášek do pečiva
- 4 vejce
- 1 vanilkový cukr
- rostlinný olej
- moučkový cukr na zdobení
Způsob přípravy
Troubu si předehřejeme na 180 stupňů. Formu na bábovku vymažeme olejem, vysypeme trochou mouky a uložíme do chladna.
Z bílků ušleháme tuhý sníh a banány v mixéru rozmixujeme na kaši. Heru, žloutky, cukr a vanilkový cukr ušleháme do hladkého krému. Pak postupně přidáváme mouku , ve které jsme předtím rozmíchali kypřící prášek. Nakonec do těsta postupně přidáme rozmixované banány a opatrně i tuhý sníh.
Hotové těsto nalijeme do připravené formy a v předehřáté troubě pečeme 35 až 45 minut. Špejlí zapíchnutou doprostřed vyzkoušíme, zda je bábovka upečená. V tom případě ji vytáhneme čistou.
Hotovou bábovku opatrně vyklopíme a po vychladnutí ji pocukrujeme moučkovým cukrem. Zbývá jen uvařit tu kávu.