Křupavé marcipánové rohlíčky recept
Křupavé marcipánové rohlíčky v jemném lahodném krému z mascarpone je skvělé sladké pochutnání. Broskve povařené ve víně a vanilkovém sirupu jsou voňavou tečkou na tomto moučníku.
Ingredience receptu
- 200 g listového těsta
- 20 ks jablečných kuliček
- 70 g marcipánu
- 5 vajec
- 15 g pomerančové kůry
- 120 ml vanilkového sirupu
- 250 g mascarpone
- 3 broskve rozdělené na poloviny
- 2 dl bílého vína
- 2 dl vanilkového sirupu
- skořicový cukr (cukr moučka + špetka skořice)
Způsob přípravy
Křupavé marcipánové rohlíčky v jemném lahodném krému z mascarpone je skvělé sladké pochutnání. Broskve povařené ve víně a vanilkovém sirupu jsou voňavou tečkou na tomto moučníku. Z oloupaných jablek vykrájíme kuličky, obalíme je ve skořicovém cukru, v rozváleném marcipánu a pak i v listovém těstě. Knedlíčky naskládáme je na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v troubě předehřáté na 170 stupňů dozlatova. Vaječné žloutky vyšleháme ve šlehači do světlé pěny a za stálého šlehání do ní postupně přiléváme 120 ml horkého vanilkového sirupu.
Směs vychladíme ve vodní lázni a pak opatrně vmícháme mascarpone a nastrouhanou pomerančovou kůru. Hotový krém necháme úplně vychladnout. Smícháme 2 dl vína a 2 dl vanilkového sirupu a přivedeme k varu. Přidáme oloupané a rozkrojené broskve a zvolna je povaříme. Na talíř položíme marcipánové knedlíčky, zalijeme krémem a přidáme vařenou broskev. Podle chuti můžeme ozdobit třeba ještě čokoládou nebo šlehanou smetanou. Autor fotografie Dr.Oetker