Piškotové těsto recept
Piškotové těsto je nejznámější a nejrychlejší těsto na dortové korpusy. Nebo přidáním přísad jako je třeba kakao, drobné ovoce, nastrouhané mandle nebo ořechy, můžeme rychle připravit lehký a nadýchaný koláč.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 160 g polohrubé mouky
- 160 g cukru krupice
- 4 lžíce oleje
- 4 vejce
Způsob přípravy
Piškotové těsto je nejznámější a nejrychlejší těsto na dortové korpusy. Nebo přidáním přísad jako je třeba kakao, drobné ovoce, nastrouhané mandle nebo ořechy, můžeme rychle připravit lehký a nadýchaný koláč. Celá vejce ušleháme s cukrem. Šleháme alespoň 20 minut do husté pevné pěny.
Teprve pak, při nízkých otáčkách zašleháme olej. Mouku postupně vmícháváme vařečkou do ušlehané směsi. Do formy vyložené pečícím papírem těsto nalijeme a pečeme v troubě předehřáté na 180 supňů dorůžova.