Hermelín v kabátku recept
Hermelín v kabátku je trochu jiný, než je ten známý, smažený. Takový malý slaný koláč, který může být třeba sytou svačinkou nebo večeří.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 2 Hermelíny
- 100 g anglické slaniny
- 1/4 listového těsta
- 1 stroužek česneku
- 1 vejce
- sůl
- zelená petrželka
- mletý pepř
- kmín
Způsob přípravy
Hermelíny podélně rozřízneme na polovinu. Těsto si rozdělíme na 4 díly a ty rozválíme na placky tak velké, abychom do každé mohli zabalit polovinu Hermelínu. Troubu si předehřejeme na 180 stupňů.
Na každý plátek těsta doprostřed položíme polovinu Hermelínu, potřeme ho utřeným česnekem, posypeme směsí soli a pepře, přidáme špetku nasekané petrželky a nakonec na vše položíme plátek anglické slaniny. Všechno pevně zabalíme do těsta.
Balíčky naskládáme na plech vymazaný olejem, potřeme je rozšlehaným žloutkem, posypeme kmínem a v předehřáté troubě upečeme dozlatova.