Hedvábná bramborová kaše
Hedvábná bramborová kaše se smetanou místo mléka je hebká a lahodná. Hodí se k dušeným nebo pečeným masům a k rybám....
Ořechová náplň (nejlepší, co znám) recept
Ořechová náplň se skvěle hodí do buchet, koláčů, šátečků, závinů (štrúdlů) a mnoha dalších moučníků. Každá zkušená kuchařka má oblíbený recept, za který by dala ruku do ohně. Pokud jste ještě ten svůj nenašli, vyzkoušejte náš prověřený. Třeba se trefíme do vkusu a vy tak získáte svůj rodinný poklad.
Podobné recepty jako Ořechová náplň (nejlepší, co znám)
Krupicová kaše recept
Jak se vaří krupicová kaše. Přidáme lžíci másla a pomalu přisypeme dvě vrchovaté lžíce krupice. Stále mícháme, aby se netvořily hrudky. Mírným varem ještě asi 2 minuty provaříme. Když je kaše moc hustá, přiléváme postupně mléko. Nalijeme do talíře, navrch dáme plátek másla a ochutíme podle chuti str
Podobné recepty jako Krupicová kaše
Hedvábná česneková polévka s tymiánem a chlebovými krutony ...
Postup přípravy. Brambory oloupejte a nakrájejte na menší kostky. Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno, stroužky česneku jen vyloupněte. V hrnci rozehřejte máslo s olejem na středním stupni a opékejte cibuli a česnek dozlatova 3–4 minuty.
Podobné recepty jako Hedvábná česneková polévka s tymiánem a chlebovými krutony ...
Hedvábná bramborová kaše
Brambory oloupejte a nechte namočené ve vodě alespoň hodinu, aby se odmočil škrob. Pak je slijte, zalijte čerstvou vodou a uvařte doměkka. Brambory sceďte a zatřepte jimi v hrnci, aby se z nich odpařila voda. Ohřejte mléko a smetanu. Brambory rozmačkejte a elektrickým šlehačem nebo v robotu je začně
Podobné recepty jako Hedvábná bramborová kaše
Hedvábná roláda
Postup přípravy receptu. 1. Těsto: bílky vyšleháme s cukrem na tuhý sníh, postupně přidáme žloutky a potom sodu bikarbonu a kakao. Těsto rozetřeme na dobře vymazaný, moukou vysypaný plech (nebo na papír na pečení) a upečeme. Vyklopíme na mírně vlhkou utěrku a stočíme. 2.
Podobné recepty jako Hedvábná roláda
Sváteční kuřecí roláda se sušenou ... fresh.iprima.cz
Postup přípravy. Troubu předehřejte na 185–190 °C a připravte zapékací nádobu (30 cm × 40 cm). Cibuli a česnek nakrájejte najemno. Poté nachystejte větší pánev a na středním plameni rozpalte olivový olej. Jakmile bude rozpálený, nasypte do pánve cibuli a česnek a restujte 2–3 minuty.
Podobné recepty jako Sváteční kuřecí roláda se sušenou ... fresh.iprima.cz
Maminčina česnečka recept
Postup přípravy. V hrnci usmažíme na sádle cibulku dozlatova, zalijeme vodou, přidáme na kostky nakrájené oloupané brambory, osolíme, opepříme, přidáme podravku a vaříme až jsou brambory měkké. Pak přidáme prolisovaný česnek a rozšlehané vejce, už jen přejdeme varem a odstavíme. Dochutíme majoránkou
Podobné recepty jako Maminčina česnečka
Domácí lučina smetanová
Postup přípravy receptu. 1. Jogurt smícháme se šlehačkou a solí. Šlehačku (33% - 40%) nešleháme, jen jí k jogurtu přilijeme. Vše nalijeme do většího cedníku vyloženého čistou plátěnou utěrkou nebo plenou, který postavíme na kastrol nebo mísu a necháme cca 24 hodin v chladu (stačí chladnější špajz (s
Podobné recepty jako Domácí lučina smetanová
Hebká hustá čokoládová poleva recept
Dokonalá čokoládová poleva. Necháme zchladnout, ale musí zůstat vlahá a tekutá, jen zhoustne. Buď na roštu, nebo dáme kolem upečeného korpusu mantinel z alobalu a poléváme dezerty. Pak nakláněním polevu rozlléváme rovnoměrně po celé ploše. Následně necháme v chladu ztuhnout, nejlépe do druhého dne.
Podobné recepty jako Hebká hustá čokoládová poleva