Nachos s mexickými sýry recept
Nachos s mexickými sýry, pikantní omáčkou a smetanou je rychlé a chuťově velmi pestré jídlo. Můžete ho servírovat jen jako předkrm, ale klidně i jako lehkou večeři.
Ingredience receptu
- 300 g kukuřičných nachos
- 1/2 hrnku smetany
- 1/2 hrnku nasekané červené cibule
- 1 limetka nakrájená na plátky
- 1 zralé avokádo
- 1/2 hrnku nadrobno nakrájené žluté cibule
- 1 hrnek pikantní rajčatové omáčky
- 1/4 hrnku jalapeno nakrájené na plátky
- 1/2 lžičky chilli koření
- 1/4 hrnku nasekaného zeleného koriandru
- 1/2 lžičky mletého kmínu
- 1/2 lžičky soli
- 1/2 lžičky mletého černého pepře
- 340 g mletého hovězího masa
- 430 g naložených fazolí
- 340 g čtyř mexických sýrů
Způsob přípravy
Nachos s mexickými sýry, pikantní omáčkou a smetanou je rychlé a chuťově velmi pestré jídlo. Můžete ho servírovat jen jako předkrm, ale klidně i jako lehkou večeři. Troubu předehřejeme na 220 stupňů. Na pánev nasypeme nakrájenou cibuli a přidáme k ní mleté maso. Zvolna maso za stálého míchání dusíme na mírném teple přibližně 8 minut, až se zbarví dohněda a rozdělí.Během této doby k cibuli a masu postupně přidáme pepř, sůl, kmín a chilli koření. Hotovou směs pak přeneseme na talíř vyložený papírovou utěrkou, abychom se zbavili přebytečného tuku.
Pekáč vyložíme alobalem, naskládáme do něj kukuřičné nachos, posypeme je masovou směsí, fazolemi z konzervy a různými druhy nakrájených sýrů. V předehřáté troubě jídlo zapékáme 8 minut. Jakmile se sýry začnou rozpouštět, pekáč vyndáme z trouby a povrch jídla posypeme koriandrem, nakrájenými kousky avokáda, jalapenos, červenou cibulí a pomocí lžičky vše doplníme zakysanou smetanou. K hotovému jídlu podáváme plátky limetky a pikantní rajčatovou omáčku.