Langoše recept
Připravíme si kvásek. Zahřeje lehce mléko a smícháme ho s cukrem a droždím.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 0,5 lžičky cukru
- 500 g hladké mouky
- 4 dl mléka
- 0,5 lžičky soly
- 1 droždí cca 45g
- sýr
- kečup
- česnek
Způsob přípravy
Připravíme si kvásek. Zahřeje lehce mléko a smícháme ho s cukrem a droždím. Kvásek necháme asi 5 minut vzejít v teple. Prosejeme mouku a osolíme. Do mouky se solí přidáme kvásek. Buď ručně nebo hnětačem vypracujeme těsto. Těsto na langoše necháme v teple aspoň 30 minut kynout. Vykynuté těsto vyválíme na vále posypaném moukou (cca 2 cm vysoký plát těsta). Sklenicí vykrojíme vštěí kolečka. Přpravené langoše necháme ještě 10 minut vykynout.
Připravíme si pánev na které rozpálíme pořádnou vrstvu oleje. Připravené langoče roztáhneme do stran na pánev a smažíme dozlatova. Usmažené langoše odkládáme na savý papír, aby jsme se zbavili přebytečného tuku. Nyní už jen dochutíme ještě teplé langoše sýr, česnekem, kečup, případně dalšími surovinami dle libosti. Lze také dochutit do sladka. Dobrou chuť!