Špenátový koláč s houbami recept
Špenátový koláč s houbami z listového těsta je rychlý slaný koláč , který se může jíst za studena i za tepla. Nejlepší je z čerstvých hub.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1 listové těsto
- 7 středně velkých hub
- 1 jarní cibulka
- 4 lžíce nasekaného špenátu
- 2 stroužky česneku
- 100 ml zakysané smetany
- 60 g strouhaného sýra (gouda, eidam..)
- sůl
- mletý černý pepř
- rostlinný olej
Způsob přípravy
Troubu si předehřejeme na 180 stupňů. V pánvi na oleji restujeme za stálého míchání nadrobno nakrájenou cibulku s utřeným česnekem a na kousky nakrájenými houbami. Přidáme špetku pepře a soli.
Asi po 6 minutách pánev stáhneme z plotny a směs necháme vychladnout. Po vychladnutí přidáme smetanu, nakrájený špenát a vše znovu promícháme.
Formu na koláč vymažeme olejem a vyložíme plátem listového těsta. Okraje koláče necháme zvednuté. Houbovou směs rozprostřeme na těsto a koláč posypeme strouhaným sýrem.
V předehřáté troubě koláč upečeme dozlatova.