Plněná rajčata recept
Plněná rajčata směsí quinoy, dobrého sýra a bylinek mohou být lehkou večeří připravenou bez velkého vaření. Čerstvá zelenina je pro horké letní večery dobrou volbou.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 4 velká rajčata
- 1 l zeleninového vývaru
- 100 g quinoy
- 2 lžíce panenského olivového oleje
- 100 g strouhaného parmezánu
- 1 vejce
- zelená petrželka
- sůl
- mletý černý pepř
- čerstvá bazalka
Způsob přípravy
Quiou vaříme ve vývaru 15 až 25 minut doměkka. Pak tekutinu scedíme a quinou necháme vychladnout. Mezitím z omytých rajčat odkrojíme vršky a vydlabeme opatrně dužinu. Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a necháme vychladnout.
V míse smícháme strouhaný sýr s nasekanou petrželkou, vychladlou quinoou a rajčatovou dužinou nakrájenou na kousky. Přidáme olej a okořeníme podle chuti pepřem a solí.
Směsí naplníme rajčata a každé ozdobíme nadrobno nasekaným uvařeným vejcem a zelenou bazalkou.