Rychlý koláč s jablky recept
Rychlý koláč s jablky připravíme během chvilky. Je to vláčný moučník k odpolední kávě nebo třeba k nedělní snídani.
(celý recept)
Ingredience receptu
- těsto na koláč:
- 300 g strouhaných jablek
- 300 g polohrubé mouky
- 1 kypřící prášek do pečiva
- 2 lžíce pravého kakaa
- 50 g nastrouhané čokolády
- 180 g změklého másla
- 1 vejce
- 180 ml mléka
- 3 lžičky rumu
- na zdobení:
- kompotové ovoce
- šlehačka
Způsob přípravy
Troubu si předehřejeme na 190 stupňů. Koláčovou formu vymažeme máslem a vysypeme polohrubou moukou.
Ve velké míse smícháme mouku s kypřícím práškem, pak přidáme změklé máslo, cukr, mléko vejce a práškové kakao. Nakonec vmícháme nastrouhaná jablka a nastrouhanou čokoládu.
Vypracované těsto nalijeme do připravené formy a v předehřáté troubě pečeme 20 až 30 minut. Špejlí zapíchnutou doprostřed koláče zjistíme zda je moučník hotový. V tom případě ji vytáhneme čistou.
Upečený koláč necháme vychladnout a nakrájíme na řezy. Každou porci můžeme ozdobit šlehačkou a kouskem kompotového ovoce.