Lečo s jarní cibulkou a kedlubnami recept
Mezi oblíbená zeleninová jídla patří lečo. Vůně čerstvé zeleniny, bylinek a koření se budou linout z vaší kuchyně.
Jednoduché letní jídlo pro všechny milovníky zeleniny.
(celý recept)
Ingredience receptu
- červená paprika mletá – uzená
- vajíčka
- žlutá a červená rajčata
- slunečnicový olej
- sůl
- pepř černý – mletý
- petrželka – listová
- na ozdobu – jarní cibulka
- bylinka – Kari koření
- paprika – červená, žlutá, oranžová
- paprika – bílá
- mladé kedlubny
- červená kuchyňská cibule
Způsob přípravy
Zeleninu a bylinky si opláchneme a rozkrájíme.
V hrnci si zpěníme na oleji pokrájenou červenou cibulku a kousky mladé kedlubny. Orestujeme a přisypeme barevné a bílé papriky. Můžeme zakápnout vodou. Vaříme. Po několika minutách přidáme žlutá a červená rajčata. Okořeníme, osolíme a dáme trochu bylinky - Kari koření.
V míse si metličkou vyšleháme vajíčka a přelijeme je do základu. Průběžně mícháme a chviličku vaříme. Na závěr vmícháme pokrájenou listovou petrželku.
Nandáme na talíř a posypeme jarní cibulkou. Servírujeme s čerstvým pečivem nebo bramborovou kaší.