Domácí kremrole recept
Jednoduchý a rychle připravený moučník jsou domácí kremrole. Kromě uvedené náplně můžeme upečené kremrole naplnit třeba kousky čerstvého ovoce (jahody, maliny, meruňky apod.) a ušlehanou smetanou.
Ingredience receptu
- 1 balení listového těsta
- 45 g cukru krupice
- 7 bílků
- 1 lžička citronové šťávy
- rostlinný olej
- moučkový cukr na zdobení
Způsob přípravy
Listové těsto rozválíme mezi dvěma pečícími papíry. Nakrájíme z něho pruhy široké asi 5 cm. Troubu mezitím předehřejeme na 180 stupňů.
Na kovové trubičky potřené olejem navineme proužky těsta. Naskládáme je na vymazaný plech a v předehřáté troubě pečeme 8 až 10 minut. Upečené kremrole pak z trubiček stáhneme a necháme vychladnout.
V páře vyšleháme bílky do tuha a postupně pomalu přidáváme cukr. Do hotové náplně nakonec přidáme trochu citronové šťávy.
Vychladlé kremrole naplníme a posypeme moučkovým cukrem.