Podzimní rajčatové čatní recept
Podzimní rajčatové čatní je jednou z lákavých zeleninových pochoutek, které vždy najdou v naší kuchyni uplatnění. Snadno a lehce si ho připravíme sami doma.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1 kg oloupaných nakrájených rajčat
- 1 nakrájená zelená paprika bez semínek
- 20 g nakrájené cibule
- 2 lžičky soli
- 1/2 lžičky mletého zázvoru
- 750 g nakrájeného oloupaného jablka
- 250 g rozinek
- 350 ml jablečného octa
- 375 g cukru
Způsob přípravy
Podzimní rajčatové čatní je jednou z lákavých zeleninových pochoutek, které vždy najdou v naší kuchyni uplatnění. Snadno a lehce si ho připravíme sami doma. Velkou pánev zahřejeme na střední teplotu a všechny ingredience v ní důkladně promícháme. Směs postupně přivedeme k varu, pak přikryjeme pokličkou a zvolna vše vaříme za občasného zamíchání asi 45 minut do zhoustnutí.
Nyní odstraníme z plotny a necháme vychladnout. Po vychladnutí čatní sterilujeme ve vhodných sklenicích. Používat začneme nejdříve po měsíci, raději později.