Jahodová omáčka recept
Omáčka z čerstvých či mražených jahod má všestranné využití. Dá se použít jako přeliv na zmrzlinu, dorty, koláče, lívance i palačinky. Jahodová omáčka je navíc krásnou dekorací, protože upoutá výraznou červenou barvou. Hotová je za chviličku a obohatí spoustu moučníků, dezertů i snídaňových pokrmů.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 250 g zralých jahod (lze použít i mražené)
- 40 g moučkového cukru
- citronová šťáva
Způsob přípravy
Jahody umyjeme, nakrájíme na půlky a vložíme do mixéru. Přidáme cukr a rozmixujeme.
Rozmixovanou směs prolisujeme přes síto, abychom se zbavili peciček a větších kousků a dochutíme ji citronovou šťávou.
Pokud bude třeba, jahodovou omáčku dosladíme přírodním sirupem, cukrem nebo medem.