Cuketová omáčka na těstoviny recept
Cuketová omáčka na těstoviny je lahodně smetanová a lehce pikantní. Těstoviny si vyberte podle své chuti. Třeba penne nebo fusilli, ty jsou k omáčkám výborné.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1 mladá cuketa
- 6 rajčat
- 3 stroužky česneku
- 100 ml smetany
- 2 jarní cibulky
- olivový olej
- mletý černý pepř
- sůl
Způsob přípravy
Troubu si předehřejeme na 180 stupňů. Na plech vyložený pečícím papírem rozložíme na čtvrtky nakrájená rajčata a oloupaný česnek. Lehce osolíme a opepříme a v předehřáté troubě vše pečeme asi 30 až 40 minut. Po upečení všechno rozmixujeme do hladké omáčky.
Na olivovém oleji osmahneme nadrobno nakrájenou jarní cibulku, přidáme nahrubo nastrouhanou cuketu a společně krátce podusíme. Pak přidáme smetanu, promícháme, osolíme a opepříme a krátce povaříme.
Smetanovou omáčku rozmixujeme tyčovým mixérem, přidáme do ní omáčku z pečených rajčat, promícháme a vše dochutíme a už jen prohřejeme.