Perník s kandovaným ovocem recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření70 minPočet porcí10 porcí

Perník s kandovaným ovocem můžete ve finále ozdobit kávovou nebo čokoládovou polevou a ozdobit podle chuti. Konečný výsledek je jen na vás.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 100 g cukru krupice
  • 300 g hladké pšeničné mouky
  • 1 vejce
  • 150 ml plnotučného mléka
  • 85 g másla
  • 1 lžíce rumu
  • 4 lžíce tekutého medu
  • 200 g kandovaného ovoce
  • 2 lžičky kypřícího prášku do pečiva
  • 1 lžička jedlé sody
  • 1 citron
  • 2 lžíce kakaa
  • špetka skořice
  • špetka mletého hřebíčku
  • špetka strouhaného zázvoru
  • olivový olej
  • jemná strouhanka


Způsob přípravy

V míse ušleháme změklé máslo s vejcem a cukrem do světlé pěny. Přidáme mléko, med, rum, skořici, hřebíček, jednu lžíci citronové šťávy, 1 lžičku strouhané citronové kůry a strouhaný zázvor. Promícháme a nakonec přidáme nasekané kandované ovoce a mouku, ve které jsme rozmíchali jedlou sodu, kakao a prášek do pečiva. Umícháme hladké těsto.

Mezitím si předehřejeme troubu na 180 stupňů. Do formy vymazané olejem a vysypané strouhankou rozprostřeme těsto a v předehřáté troubě perník pečeme 35 až 50 minut. Na konci pečení zkusíme špejlí, jestli se těsto nelepí, a formu vyndáme z trouby. Po vychladnutí můžeme perník ozdobit podle chuti.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Perník s kandovaným ovocem recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Perník s kandovaným ovocem.
Nebo hledejte podobné podle části názvu perník kandovaným ovocem .
Hledat podobné recepty na internetu jako Perník s kandovaným ovocem

Kde najít informace



×