Teriyaki tempeh recept
Toto je zdaleka nejlepší recept na tempeh! Tempeh je vynikajícím doplňkem bílkovin do každého jídla. Myslíte si, že nemáte rádi tempeh? Vyzkoušejte tento recept a změníte názor!
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1 balení tempehu
- 1 polévková lžíce olivového nebo kokosového oleje
- Marináda:
- 3 polévkové lžíce zeleninového vývaru
- 1 lžíce tamarin (nebo sójové omáčky)
- 1/2 lžičky česneku v prášku
- 1/4 lžičky cibulového prášku
- Teriyaki omáčka:
- 4 lžíce tamarin (nebo sójové omáčky)
- 1 lžička sezamového nebo olivového oleje
- 2 lžíce javorového sirupu
- 1 lžička sriracha (nebo chilly omáčka)
- 1 lžička rýžového vína nebo jablečného octa
- 1/2 lžičky česneku v prášku
- 1/2 lžičky kukuřičného škrobu
- Servírování:
- sezamová semínka
- Jarní cibulka
- Jasmínová rýže
Způsob přípravy
Nakrájejte tempeh na trojúhelníky nebo čtverce a vařte v parním koši po dobu 10 minut.
Přidejte všechny přísady pro marinádu do misky a společně rozšlehejte.
Vložte tempeh do misky a zalijte marinádou. Marinujte alespoň 20 minut.
Vložte olivový nebo kokosový olej do pánve a tempeh na každé straně opečte 3-5 minut, dokud nebude křupavý.
Smíchejte přísady teriyaki omáčky ve velké misce.
Jakmile je tempeh orestovaný, přidejte tempeh do teriyaki omáčky.
Vezměte tempeh z omáčky (ponechejte omáčku v misce) a dejte zpět do pánve.
Tempeh znovu zahřejte asi 30 sekund z každé strany, aby omáčka na tempehu zkaralelizovala.
Vypněte oheň a zbývající omáčkou přelijte tempeh v pánvi. Nechte asi minutu odpočívat dokud omáčka neztuhne.
Podávejte a podávejte se sezamem a jarní cibulkou. Jako příloha se hodí jasmínová rýže.