Pažitkové listové kornoutky s pěnou z nivy recept
Znáte pažitku jenom jako součást pomazánek? Díky receptu na originální party pohoštění rychle pochopíte, že jste ji podceňovali. Její využití je totiž daleko širší. Tyto trubičky si zamilujete i proto, že je lze různě obměňovat a plnit pokaždé jinou náplní.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 250 g listového těsta
- 2 žloutky
- 100 g mascarpone
- 100 g nivy
- 100 ml 40% smetany
- ½ lžičky Citronové kůry Vitana
- 5 g Sušené petržele Vitana
- 10 g čerstvé pažitky
- Pepř mletý Vitana
- sůl dle potřeby
- 2 vejce natvrdo
- 100 g Poctivé majonézy Vitana
Způsob přípravy
Rozválejte listové těsto 30 cm × 40 cm. Nakrájejte 1 cm široké pásky a pomašlujte je žloutkem. Pásky natočte na kornoutky a pečte na 180 °C dozlatova.
Na náplň si nastrouhejte nivu a vejce natvrdo. Vyšlehejte mascarpone, smetanu, citronovou kůru a nastrouhanou nivu i vejce. Do vzniklé pěny zamíchejte nasekanou pažitku, petržel a majonézu. Dochuťte pepřem a solí.
Pěnou naplňte kornoutky a ozdobte čerstvou petrželkou.