Játrové knedlíčky recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření30 minPočet porcí4 porce

Játrové knedlíčky jsou oblíbenou zavářkou do masových vývarů. Játra použijte jakákoliv, kuřecí, vepřová, hovězí...
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 50 g jater
  • 1 stroužek česneku
  • 4 lžíce krupice
  • 1 vejce
  • mletý černý pepř
  • sušená majoránka
  • mořská sůl
  • 2 lžičky vepřového sádla
  • polohrubá mouka - podle potřeby


Způsob přípravy

Játra odblaníme a na prkénku je naškrábeme nožem. Do misky vlijeme rozpuštěné sádlo, vejce, utřený česnek a přidáme naškrábaná játra. Vše dobře promícháme a pak postupně přidáváme krupici tak, aby vznikla tužší směs.Pokud je směs pořád řídká, můžeme přidat trochu polohrubé mouky.

Játrovou směs okořeníme pepřem, majoránkou a solí podle chuti. Lžící odkrajujeme malé kousky a vytvarujeme mokrýma rukama kuličky. Ty pak vhazujeme do vroucí polévky a vaříme 10 až 15 minut, podle velikosti. Jeden knedlíček rozkrojíme a pokud je uvnitř ještě syrový, ještě chvilku je povaříme.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Játrové knedlíčky recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Játrové knedlíčky.
Nebo hledejte podobné podle části názvu játrové knedlíčky .
Hledat podobné recepty na internetu jako Játrové knedlíčky


×