Játrové knedlíčky recept
Játrové knedlíčky jsou oblíbenou zavářkou do masových vývarů. Játra použijte jakákoliv, kuřecí, vepřová, hovězí...
(celý recept)
Ingredience receptu
- 50 g jater
- 1 stroužek česneku
- 4 lžíce krupice
- 1 vejce
- mletý černý pepř
- sušená majoránka
- mořská sůl
- 2 lžičky vepřového sádla
- polohrubá mouka - podle potřeby
Způsob přípravy
Játra odblaníme a na prkénku je naškrábeme nožem. Do misky vlijeme rozpuštěné sádlo, vejce, utřený česnek a přidáme naškrábaná játra. Vše dobře promícháme a pak postupně přidáváme krupici tak, aby vznikla tužší směs.Pokud je směs pořád řídká, můžeme přidat trochu polohrubé mouky.
Játrovou směs okořeníme pepřem, majoránkou a solí podle chuti. Lžící odkrajujeme malé kousky a vytvarujeme mokrýma rukama kuličky. Ty pak vhazujeme do vroucí polévky a vaříme 10 až 15 minut, podle velikosti. Jeden knedlíček rozkrojíme a pokud je uvnitř ještě syrový, ještě chvilku je povaříme.