Kuřecí maso v pikantní omáčce recept
Kuřecí maso v pikantní omáčce je jedním z jídel, které připravíte za pár desítek minut. Přílohu použijte jakoukoliv, hodí se rýže, knedlík, brambory, hranolky, těstoviny.
Ingredience receptu
- 2 kuřecí prsa
- 1 červená cibule
- 1 chilli paprička
- 1 červená paprika
- 4 cherry rajčata
- 1 lžíce rajčatového protlaku
- 2 lžíce sádla
- 1 stroužek česneku
- sůl
- mletý černý pepř
- mletá sladká paprika
Způsob přípravy
Kuřecí prsa omyjeme a nakrájíme na malé kousky. V misce smícháme špetku soli, pepře a papriky a nakrájené maso ve směsi obalíme. Ve vyšší pánvi rozehřejeme jednu lžíci sádla a osmahneme na něm cibuli nakrájenou na proužky až zesklovatí. Pak cibuli odložíme na talíř a na zbylém sádle zprudka restujeme okořeněné kuřecí maso.
Po pěti minutách maso odložíme stranou, do pánve přidáme lžíci sádla, vrátíme tam cibuli, přidáme na proužky nakrájenou papriku, nadrobno nakrájenou chilli papričku, na čtvrtiny pokrájená cherry rajčátka, utřený česnek a vše restujeme za stálého míchání.
Asi po třech minutách ke směsi přidáme rajčatový protlak a podlijeme ji lehce vodou. Omáčku přivedeme k varu, krátce provaříme, pak ji odstavíme z plotny a všechno rozmixujeme tyčovým mixérem.
Do hladké omáčky nasypeme kuřecí maso, znovu ji přivedeme k varu a povaříme asi 15 až 20 minut, až maso změkne. Podle potřeby můžeme během vaření podlít vodou a okořenit.