Sdílet:

Crincles recept

Alena B.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření110 minPočet porcí40 porcí

Tohle pečivo nadité čokoládou se peče hlavně na Vánoce, ale potěší i během roku. Jeho příprava je velmi snadná a výsledek překvapivě dobrý. Tyhle popraskané sušenky stojí za vyzkoušení!

(celý recept)

Ingredience receptu

  • 200 g čokolády (50% kakaa)
  • 50 g másla
  • 120 g krupicového cukru
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • 2 vejce
  • 300 g polohrubé mouky
  • ½ čajové lžičky kypřícího prášku do pečiva (s vinným kamenem)
  • 1 špetka soli
  • moučkový cukr na obalení


Způsob přípravy

Ve vodní lázni rozpustíme máslo a nasekanou čokoládu. Pak přidáme krupicový a vanilkový cukr a do směsi zašleháme vejce.

V jiné míse smísíme mouku s práškem do pečiva a solí a postupně je za stálého míchání přisypáváme do čokoládové směsi.

Z ingrediencí vypracujeme hladké těsto, které uložíme na minimálně hodinu do chladničky. Troubu předehřejeme na 180°C a plech vyložíme pečícím papírem.

Z těsta vytvarujeme kuličky, obalíme je v prosátém moučkovém cukru a pokládáme v rozestupech na plech.

Crincles pečeme 8 - 12 minut, dokud nebude krusta popraskaná, ale lehce zpevněná. Po vychladnutí povrch pečiva ještě trochu ztvrdne a vnitřek zůstane měkký.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Crincles recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Crincles.
Hledat podobné recepty na internetu jako Crincles

Kde najít informace



×