Crincles recept
Tohle pečivo nadité čokoládou se peče hlavně na Vánoce, ale potěší i během roku. Jeho příprava je velmi snadná a výsledek překvapivě dobrý. Tyhle popraskané sušenky stojí za vyzkoušení!
(celý recept)
Ingredience receptu
- 200 g čokolády (50% kakaa)
- 50 g másla
- 120 g krupicového cukru
- 1 sáček vanilkového cukru
- 2 vejce
- 300 g polohrubé mouky
- ½ čajové lžičky kypřícího prášku do pečiva (s vinným kamenem)
- 1 špetka soli
- moučkový cukr na obalení
Způsob přípravy
Ve vodní lázni rozpustíme máslo a nasekanou čokoládu. Pak přidáme krupicový a vanilkový cukr a do směsi zašleháme vejce.
V jiné míse smísíme mouku s práškem do pečiva a solí a postupně je za stálého míchání přisypáváme do čokoládové směsi.
Z ingrediencí vypracujeme hladké těsto, které uložíme na minimálně hodinu do chladničky. Troubu předehřejeme na 180°C a plech vyložíme pečícím papírem.
Z těsta vytvarujeme kuličky, obalíme je v prosátém moučkovém cukru a pokládáme v rozestupech na plech.
Crincles pečeme 8 - 12 minut, dokud nebude krusta popraskaná, ale lehce zpevněná. Po vychladnutí povrch pečiva ještě trochu ztvrdne a vnitřek zůstane měkký.