Vepřové medailonky s rýží recept
Vepřové medailonky s rýží a lehkou omáčkou zvládne uvařit úplný začátečník.
(celý recept)
Ingredience receptu
- vepřové medailonky
- sůl
- červená sladká paprika
- řepkový olej
- 1 ks kuchyňská cibule
- sušený libeček
- černý pepř – mletý
- jarní cibulka
- bazalka
Způsob přípravy
Předehřejeme si troubu. Na sporák si dáme do hrnce (který je vhodný i do trouby) pokrájenou kuchyňskou cibuli a přilijeme řepkový olej. Zlehka cibuli orestujeme.
Na cibuli položíme vepřové medailonky. Osolíme je a okořeníme. Restujeme je ze všech stran, dokud nepustí trochu šťávy.
Přilijeme vodu a vložíme i s vhodnou nádobou, do trouby. Pečeme do měkka.
Omáčku z masa nemusíme nutně zahustit. I tak je to dobrota. Podáváme s rýží. Ozdobíme jarní cibulkou a bazalkou. Dobrou chuť.