Mimosa recept
Alkoholický koktejl Mimosa je velmi oblíbený letní drink, jehož základ tvoří pomerančový džus, šampaňské či sekt nebo prosecco. Tento krásně žlutý, perlivý nápoj dostal název podle stejně barevných květů australského keře Akácie stříbrné, kterému se v angličtině říká Mimosa. Nápoj je velmi oblíbeným drinkem pro slavnostní příležitosti, pro brunch, ale často se servíruje i na svatbách jako ranní „vyprošťovák“. Mimosa se nalévá do vysokých, flétnových sklenic a zdobí spirálou z pomerančové kůry.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 75 ml pomerančového džusu
- 75 ml šampaňského (příp. sektu nebo prosecca)
Způsob přípravy
Do vysoké úzké sklenice nalijeme dobře vychlazený pomerančový džus a přimícháme šampaňské.
Sklenici ozdobíme spirálou z pomerančové kůry nebo plátkem pomeranče a můžeme podávat.