Kuře na žampionech recept
Kuře na žampionech je lehké a dietní. Podáváme ho nejlépe s čerstvě uvařenými bramborami.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 4 porce kuřete
- 2 menší mrkve
- 100 g čerstvých žampionů
- 1 lžíce másla
- 100 ml bílého vína
- špetka soli
- špetka mletého pepře
- 1 lžíce nasekané petrželky
- 2 lžíce hladké mouky
Způsob přípravy
Porce kuřete osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Ve vyšší pánvi rozpustíme máslo a připravené kuřecí kousky na něm z obou stran opečeme.
Nyní přidáme k masu na kolečka nakrájenou mrkev, zalijeme vínem a pod pokličkou dusíme téměř do měkka. Je-li to potřeba můžeme podlít trochou vody nebo vývarem, máme-li nějaký. Pak přidáme houby nakrájené na plátky.
Dále dusíme až je maso měkké. Nakonec přidáme nasekanou zelenou petrželku, dochutíme solí či pepřem podle chuti a můžeme podávat.