Kachní prsa na medu recept
Kachní prsa na medu podávejte třeba s kari rýží. Také čerstvá zelenina nebo zeleninový salát je skvělá volba.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 3 ks kachních prsou s kůží
- 1 lžíce medu
- 25 g zázvoru
- 1 pomeranč
- sůl
- mletý pepř
- olivový olej
Způsob přípravy
Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Kůži na mase křížem nařízneme a maso ze všech stran osolíme a opepříme. Nastrouhaný zázvor prolisujeme a šťávou kachní prsa potřeme. Pak je uložíme do chladna na 1,5 hodiny.
Po této době maso z obou stran zprudka opečeme na oleji. Nyní kousky masa rozložíme do zapékací mísy, posypeme je zbylým zázvorem, polijeme medem a pomerančovou šťávou.
Mísu vložíme do předehřáté trouby a pečeme 10 až 20 minut do měkka. Po upečení a vypnutí a otevření trouby necháme maso v míse ležet ještě asi 3 minuty. Hotová kachní prsa na medu nakrájíme na plátky a můžeme je podávat.