Kuře na kari recept
Kuře na kari bude asi nejlepší s dušenou rýží. Ale přílohou mohou být třeba i brambory nebo čerstvé pečivo.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 400 g kuřecích prsou
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce kari koření
- 1 lžíce nastrouhaného zázvoru
- 1 červená paprika
- 1 žlutá paprika
- 1 citron
- špetka soli
- špetka mletého pepře
- špetka chilli
- olivový olej
- čerstvá pažitka
Způsob přípravy
Ve vysoké pánvi rozehřejeme 2 lžíce olivového oleje a krátce restujeme na tenké proužky nakrájenou cibuli. Pak přidáme utřený česnek, nastrouhaný zázvor, špetku pepře a kari koření. Za stálého míchání restujeme asi minutu.
Nyní do pánve přidáme na kousky nakrájená kuřecí prsa, na proužky nakrájené obě papriky, krátce restujeme, pak podlijeme vodou a dusíme dokud maso a zelenina nezměkne. Podle potřeby opatrně podléváme.
Když je maso měkké měkké, můžeme podle potřeby jídlo zahustit moukou rozmíchanou ve studené vodě, v tom případě ho ještě krátce povaříme. Hotové kuře na kari podle chuti osolíme a přidáme případně pár kapek citronové šťávy, nasekanou pažitku či špetku chilli.