Sdílet:

Vejce nahniličko recept

Alena B.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření7 minPočet porcí4 porce

Vajíčka patří k základním potravinám v kuchyni a připravit je lze mnoha způsoby. Vejce natvrdo mají tuhé obě složky – tedy bílek i žloutek a vaří se nejdelší dobu. Naopak vejce naměkko mají tekutý střed a doba varu je poloviční. Vejce nahniličko je kompromis, kdy je bílek tuhý a žloutek polotekutý. Jeho příprava je kvůli o něco delší době varu bezpečnější, protože je jistota, že se varem zničí případné škodlivé látky ve vajíčku.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 4 vejce
  • 1 lžíce octa
  • voda


Způsob přípravy

Než se pustíte do přípravy vajíček nahniličko, vytáhněte je asi 20 minut před tepelnou úpravou z lednice, aby nebyl teplotní šok tak velký.

Nyní už se pustíme do samotného vaření. Do rendlíku nalijeme vodu, přidáme lžíci octa a přivedeme je k varu.

Do vroucí vody opatrně vložíme za pomoci lžíce vajíčka a budeme odměřovat čas. Vejce nahniličko potřebují přesně sedm minut než jsou hotová.

Po uplynutí doby vaření vypneme sporák, vodu opatrně slijeme a do rendlíku zároveň přiléváme studenou vodu. Zabráníte tak popraskání skořápky.

Nakonec už stačí jen vejce nechat vychladnout, oloupat a podávat třeba se salátem nebo na toastu.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Vejce nahniličko recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Vejce nahniličko.
Nebo hledejte podobné podle části názvu vejce nahniličko .
Hledat podobné recepty na internetu jako Vejce nahniličko

Kde najít informace



×