Hrachová polévka s mátou recept
Rychlá a jednoduchá hrachová polévka, která má osvěžující chuť, díky přidané mátě. Můžete také ozvláštnit nastrouhaným tvrdým sýrem. Polévka má nejlepší chuť, když je připravena z čerstvého hrášku.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 500 g hrášku,
- 0,5 l zeleninového vývaru,
- 1 středně velká cibule,
- 1 stroužek česneku,
- 2 lžíce nasekaných mátových listů,
- 2 lžíce olivového oleje,
- špetka muškátového oříšku,
- 2 lžíce smetanového jogurtu,
- sůl a pepř na dochucení.
Způsob přípravy
Cibuli i česnek oloupeme a nakrájíme na drobné kousky. V hrnci rozehřejeme olivový olej a cibuli s česnekem krátce osmahneme. Když česnek zavoní, přidáme ještě všechen hrášek a promícháme.
Přilijeme zeleninový vývar, může být i z bujónu. Přivedeme k varu a potom stáhneme plamen. Přidáme koření a nasekané mátové listy a necháme 15 minut provařit.
Polévku sundáme z plotny a rozmixujeme do hladkého krému. Nakonec dochutíme smetanovým jogurtem.