Hrachová polévka s mátou recept

Dana F.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření30 minPočet porcí4 porce

Rychlá a jednoduchá hrachová polévka, která má osvěžující chuť, díky přidané mátě. Můžete také ozvláštnit nastrouhaným tvrdým sýrem. Polévka má nejlepší chuť, když je připravena z čerstvého hrášku.
(celý recept)

Rychlá a jednoduchá hrachová polévka, která má osvěžující chuť, díky přidané mátě. Můžete také ozvláštnit nastrouhaným tvrdým sýrem. Polévka má nejlepší chuť, když je připravena z čerstvého hrášku....

Ingredience receptu

  • 500 g hrášku,
  • 0,5 l zeleninového vývaru,
  • 1 středně velká cibule,
  • 1 stroužek česneku,
  • 2 lžíce nasekaných mátových listů,
  • 2 lžíce olivového oleje,
  • špetka muškátového oříšku,
  • 2 lžíce smetanového jogurtu,
  • sůl a pepř na dochucení.


Způsob přípravy

Cibuli i česnek oloupeme a nakrájíme na drobné kousky. V hrnci rozehřejeme olivový olej a cibuli s česnekem krátce osmahneme. Když česnek zavoní, přidáme ještě všechen hrášek a promícháme.

Přilijeme zeleninový vývar, může být i z bujónu. Přivedeme k varu a potom stáhneme plamen. Přidáme koření a nasekané mátové listy a necháme 15 minut provařit.

Polévku sundáme z plotny a rozmixujeme do hladkého krému. Nakonec dochutíme smetanovým jogurtem.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Hrachová polévka s mátou recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Hrachová polévka s mátou.
Nebo hledejte podobné podle části názvu hrachová polévka mátou .
Hledat podobné recepty na internetu jako Hrachová polévka s mátou


×