Pečené krůtí prso v celku recept
Maso z krůty je dietní a má nejnižší obsah tuku z drůbežího masa, ale zato vyšší podíl bílkovin. Zařadit krůtu do jídelníčku je pro zdraví výhodné a vůbec to nemusí být nuda. Připravit se dá i na způsob zvěřiny, jako v tomto receptu.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 400 g krůtího prsa
- 50 g másla
- 2 lžíce medu
- 1 lžička jalovce
- 2 lžičky mleté sladké papriky
- 1 lžička sušeného tymiánu
- sůl
- pepř
Způsob přípravy
Na pánvi rozpustíme polovinu másla a zprudka na něm opečeme krůtí prso, které jsme osolili a opepřili. Jakmile se maso zatáhne, vyjmeme ho z pánve a odložíme stranou.
V hrnci rozpustíme zbylou polovinu másla, přidáme rozdrcený jalovec, tymián, papriku a med. Ingredience promícháme a vzniklou marinádou maso důkladně potřeme.
Troubu předehřejeme na 180°C, marinádou potřené maso uložíme do pekáčku a pečeme přibližně hodinu a půl.
Pečené prso nakrájíme na plátky a podáváme s vařeným bramborem a čerstvou zeleninou.