Kuřecí bábovka recept
Kuřecí bábovka je neobvyklý recept na přípravu kuřecího masa. Hodí se k zeleninovým salátům a do studených mís.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 5 nakrájených kuřecích prsou
- 100 g strouhaného sýra
- 4 debrecínské párky nebo klobásy
- sádlo
- 5 vajec
- mletý černý pepř
- sůl
- olej
Způsob přípravy
Kuřecí bábovka je neobvyklý recept na přípravu kuřecího masa. Hodí se k zeleninovým salátům a do studených mís. Podávat můžeme také s pečivem. Nakrájené kuřecí plátky osolíme a opepříme. Formu na bábovku vymažeme sádlem a vyložíme plátky kuřecího masa. Vejce se sýrem rozšleháme, osolíme a polovinu vlijeme do formy na kuřecí maso.
Do toho naskládáme polovinu párků nakrájených na kolečka. Na to opět vrstvu kuřecích plátků, znovu vejce se sýrem a kolečka párků. Nakonec překryjeme plátky kuřecích prsíček. V předehřáté troubě na 200 stupňů pečeme asi hodinu a půl. Po vychladnutí vyklepneme z formy, nakrájíme a podáváme.