Domácí paštika recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření60 minPočet porcí8 porcí

Domácí paštika z kuřecích jater vám v ledničce nějaký čas vydrží. Recept je jednoduchý a nenáročný.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 600 g kuřecích jater
  • 80 ml červeného vína
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 bobkový list
  • 3 kuličky nového koření
  • 3 kuličky pepře
  • 50 ml vodky
  • 245 g másla
  • mořská sůl


Způsob přípravy

Kuřecí játra očistíme, a nakrájíme na menší kousky. Ve vyšší pánvi na trošce másla osmažíme do sklovata nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme utřený česnek, všechno koření. Krátce orestujeme.

Nyní přidáme nakrájená játra a za stálého míchání je smažíme 5 až 8 minut. Pak přidáme vodku, víno, směs osolíme, promícháme a prohřejeme pod pokličkou při nízké teplotě asi 20 minut. Občas promícháme.

Ze směsi odstraníme koření a tyčovým mixérem ji rozmixujeme do hladkého krému. Přidáme zbylé změklé máslo, znovu důkladně promícháme a dochutíme případně kořením a solí.

Hotovou paštiku uložíme do ledničky v uzavřené keramické nebo skleněné nádobě a necháme ji ztuhnout.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Domácí paštika recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Domácí paštika .
Nebo hledejte podobné podle části názvu domácí paštika .
Hledat podobné recepty na internetu jako Domácí paštika


×