Domácí paštika recept
Domácí paštika z kuřecích jater vám v ledničce nějaký čas vydrží. Recept je jednoduchý a nenáročný.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 600 g kuřecích jater
- 80 ml červeného vína
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 bobkový list
- 3 kuličky nového koření
- 3 kuličky pepře
- 50 ml vodky
- 245 g másla
- mořská sůl
Způsob přípravy
Kuřecí játra očistíme, a nakrájíme na menší kousky. Ve vyšší pánvi na trošce másla osmažíme do sklovata nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme utřený česnek, všechno koření. Krátce orestujeme.
Nyní přidáme nakrájená játra a za stálého míchání je smažíme 5 až 8 minut. Pak přidáme vodku, víno, směs osolíme, promícháme a prohřejeme pod pokličkou při nízké teplotě asi 20 minut. Občas promícháme.
Ze směsi odstraníme koření a tyčovým mixérem ji rozmixujeme do hladkého krému. Přidáme zbylé změklé máslo, znovu důkladně promícháme a dochutíme případně kořením a solí.
Hotovou paštiku uložíme do ledničky v uzavřené keramické nebo skleněné nádobě a necháme ji ztuhnout.