Treska v těstíčku recept
Treska v těstíčku může být podávaná klasicky se smaženými brambůrkami nebo s hranolky. Ale výborná je i s jemnou bramborovou kaší.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 2 filety tresky
- 2 vejce
- 1 stroužek česneku
- mletý černý pepř
- sůl
- mletá sladká paprika
- kari koření
- prášek do pečiva
- polohrubá mouka
- olivový olej
- snítka čerstvé petrželky
Způsob přípravy
V misce ušleháme vejce se lžící vody, přidáme lžíci nadrobno nasekané petrželky, špetku pepře, soli, papriky a kari koření a důkladně vše prošleháme. Nakonec přidáme půl lžičky prášku do pečiva a tolik mouky, aby vzniklo nepříliš řídké těstíčko.
Ve vysoké pánvi rozpálíme olej a osmahneme na něm stroužek česneku. Když se česnek rozvoní, z oleje ho odstraníme. Tresku nakrájíme na proužky široké asi 3 cm. Obalíme je v těstíčku a na horkém oleji osmažíme z obou stran dozlatova.
Po usmažení odložíme kousky ryby na papírovou utěrku a bychom se zbavili přebytečného tuku.