Sdílet:

Treska v těstíčku recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření45 minPočet porcí2 porce

Treska v těstíčku může být podávaná klasicky se smaženými brambůrkami nebo s hranolky. Ale výborná je i s jemnou bramborovou kaší.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 2 filety tresky
  • 2 vejce
  • 1 stroužek česneku
  • mletý černý pepř
  • sůl
  • mletá sladká paprika
  • kari koření
  • prášek do pečiva
  • polohrubá mouka
  • olivový olej
  • snítka čerstvé petrželky


Způsob přípravy

V misce ušleháme vejce se lžící vody, přidáme lžíci nadrobno nasekané petrželky, špetku pepře, soli, papriky a kari koření a důkladně vše prošleháme. Nakonec přidáme půl lžičky prášku do pečiva a tolik mouky, aby vzniklo nepříliš řídké těstíčko.

Ve vysoké pánvi rozpálíme olej a osmahneme na něm stroužek česneku. Když se česnek rozvoní, z oleje ho odstraníme. Tresku nakrájíme na proužky široké asi 3 cm. Obalíme je v těstíčku a na horkém oleji osmažíme z obou stran dozlatova.

Po usmažení odložíme kousky ryby na papírovou utěrku a bychom se zbavili přebytečného tuku.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Treska v těstíčku recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Treska v těstíčku.
Nebo hledejte podobné podle části názvu treska těstíčku .
Hledat podobné recepty na internetu jako Treska v těstíčku


×