Dušený králík na víně recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření90 minPočet porcí6 porcí

Dušený králík na víně je jemné masíčko v delikátní omáčce. Přílohou může být dušená zelenina nebo bramborové noky.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 1 králík bez hlavy
  • 4 stroužky česneku
  • 1 červená cibule
  • 3 lžíce hladké mouky
  • 200 ml suchého bílého vína
  • hovězí nebo zeleninový vývar
  • máslo
  • sůl
  • mletý černý pepř


Způsob přípravy

Králíka naporcujeme na menší kusy. Maso osolíme, opepříme ze všech stran a obalíme v mouce. Na lžíci másla osmahneme nakrájenou cibuli až zesklovatí. Pak přidáme utřený česnek a jednotlivé porce kuřete. Promícháme a krátce restujeme.

Nyní přidáme bílé víno a dusíme, dokud se víno nevyvaří. Pak králíka podlijeme vývarem, přikryjeme poklicí a zvolna dusíme do měkka. Podle potřeby přidáváme vývar.

Měkké maso přendáme do jiného hrnce a omáčku přecedíme. Vrátíme do ní maso a podle chuti ji osolíme a opepříme.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Dušený králík na víně recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Dušený králík na víně.
Nebo hledejte podobné podle části názvu dušený králík víně .
Hledat podobné recepty na internetu jako Dušený králík na víně

Kde najít informace



×