Dušený králík na víně recept
Dušený králík na víně je jemné masíčko v delikátní omáčce. Přílohou může být dušená zelenina nebo bramborové noky.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1 králík bez hlavy
- 4 stroužky česneku
- 1 červená cibule
- 3 lžíce hladké mouky
- 200 ml suchého bílého vína
- hovězí nebo zeleninový vývar
- máslo
- sůl
- mletý černý pepř
Způsob přípravy
Králíka naporcujeme na menší kusy. Maso osolíme, opepříme ze všech stran a obalíme v mouce. Na lžíci másla osmahneme nakrájenou cibuli až zesklovatí. Pak přidáme utřený česnek a jednotlivé porce kuřete. Promícháme a krátce restujeme.
Nyní přidáme bílé víno a dusíme, dokud se víno nevyvaří. Pak králíka podlijeme vývarem, přikryjeme poklicí a zvolna dusíme do měkka. Podle potřeby přidáváme vývar.
Měkké maso přendáme do jiného hrnce a omáčku přecedíme. Vrátíme do ní maso a podle chuti ji osolíme a opepříme.