Rumový koláč s jablky recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření90 minPočet porcí8 porcí

Rumový koláč s jablky voní, a chutná hlavně po jablkách. Netradiční moučník k odpolední kávě.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 250 ml rumu
  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 3 hrnky cukru krupice
  • 5 jablek
  • 2 vejce
  • 3 lžičky prášku do pečiva
  • špetka jedlé sody
  • 60 g ořechů
  • 130 ml olivového oleje
  • špetka soli
  • 2 lžičky koření do perníku
  • smetana dle potřeby


Způsob přípravy

Jablka oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. V míse je zalijeme rumem a necháme v ledničce 12 hodin uležet. Po této době ušleháme vejce s cukrem a olejem. V jiné míse smícháme mouku, kypřící prášek, jedlou sodu, koření do perníku a špetku soli. Troubu si předehřejeme na 180 stupňů.

Do sypké směsi přidáme nahrubo nasekané ořechy, promícháme a přidáme ušlehanou směs s vejci a nakonec i jablka s rumem. Promícháme, aby vzniklo hladké těsto. Podle potřeby, pokud je příliš tuhé, můžeme přidat trochu smetany.

Do olejem vymazané formy na koláč rozprostřeme vláčné těsto a v předehřáté troubě ho pečeme asi 50 minut. Po této době vyzkoušíme zapíchnutou špejlí zda je koláč upečený. Pokud špejli z koláče vytáhneme suchou, můžeme formu vytáhnout z trouby.

Hotový koláč necháme jen trochu zchladnout a můžeme ho ještě teplý hned podávat.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Rumový koláč s jablky recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Rumový koláč s jablky.
Nebo hledejte podobné podle části názvu rumový koláč jablky .
Hledat podobné recepty na internetu jako Rumový koláč s jablky

Kde najít informace



×