Pomazánka z tresčích jater recept
Pomazánka z tresčích jater chutná báječně. Můžeme ji namazat na plátky veky a připravit si chlebíčky. Když ji navrstvíme na opečený chléb, můžeme mít skvělou a zdravou večeři.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1 cibule
- 2 konzervy tresčích jater
- 2 lžíce změklého másla
- ve slupce vařené brambory
- plnotučná hořčice
Způsob přípravy
Vařené brambory necháme vychladnout, oloupeme je a nastrouháme. Cibuli nakrájíme na drobno nebo také nastrouháme.
V misce rozmícháme cibuli s tresčími játry a máslem a podle chuti a potřeby přidáme nastrouhané brambory. Opatrně vše promícháme a podle chuti přidáme trochu hořčice.
Zbývá jen namazat pomazánkou plátky veky a chlebíčky doplnit třeba kouskem vařeného vejce s kyselou okurkou nebo jen půlkou plátku citronu.