Brambory pečené v alobalu recept
Brambory pečené v alobalu jsou velmi chutné a zachovají si všechny důležité živiny. Nepotřebujete ani kapku vody. Stačí mít doma alobal a pečící troubu.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 500 g brambor
- sůl
- máslo
- zelené bylinky (pažitka, petržel)
Způsob přípravy
Troubu si předehřejeme na 180 stupňů. Brambory oloupeme a překrojíme na půlky. Kousky brambor by měly být přibližně stejně velké. Lehce je osolíme a můžeme posypat nasekanými bylinkami.
Pak brambory naskládáme na plát alobalu, poklademe kousky másla a neprodyšně je do alobalu zabalíme.
Při teplotě trouby 180 stupňů brambory pečeme v předehřáté troubě asi 20 až 30 minut, podle velikosti. Hotové brambory můžeme podávat například s tvarohem nebo s pečeným masem.