Bábovka s čokoládou a jablky recept
Bábovka s čokoládou a jablky je vláčná a když ji poprášíte moučkovým cukrem, nebo přidáte kopeček ušlehané smetany, bude to s dobrou kávou lahůdka.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 150 g cukru krupice
- 350 g hladké mouky
- 1 prášek do pečiva
- 3 vejce
- 100 ml olivového oleje
- 30 ml plnotučného mléka
- 150 g hořké čokolády
- 1 velké jablko
- špetka skořice
Způsob přípravy
Troubu si předehřejeme na 180 stupňů. V míse ušleháme vejce s cukrem do pěny. Pak po částech přidáváme olej, mouku smíchanou s práškem do pečiva, mléko a skořici.
Na hrubém struhadle nastrouháme čokoládu a oloupané jablko. Oboje nakonec vmícháme do těsta. Formu vymažeme olejem a vysypeme hrubou moukou.
Těsto nalijeme do formy a v předehřáté troubě ho pečeme 45 až 60 minut. Nakonec vyzkoušíme pečení zapíchnutím špejle. Pokud špejli vytáhneme čistou, je bábovka upečená.