Vepřová plec se žampionovou omáčkou recept
Žádné velké starosti s vařením. Maso upečeme v troubě. A žampionová omáčka dodá vepřovému masu ten správný šmrnc.
(celý recept)
Ingredience receptu
- vepřová plec
- žampiony
- sůl
- 1 ks smetana ke šlehání
- černý pepř mletý
- sušené oregano
- červená uzená paprika
- 1 balení šunka v pepři
- 2 ks kuchyňská cibule
Způsob přípravy
Předehřejeme si troubu. V hrnci si na másle osmahneme cibuli a nakrájené žampiony. Přilijeme trochu vody a chvíli povaříme. Zalijeme smetanou a hotovou omáčku odstavíme z plotny.
Vepřovou plec si osolíme, opepříme, posypeme oreganem a uzenou paprikou. Koření rukama pěkně vmáčkneme do masa.
Maso zabalíme do plátků šunky v pepři. Vložíme do nádoby vhodné do trouby. Přilijeme žampionovou omáčku.
Přiklopíme a dáme péct do trouby. Hotové maso si nakrájíme na plátky a podáváme s rýží. Dobrou chuť.