Ciabatta
Tento nadýchaný bílý chléb je typický velkými póry. Jak název napovídá, ciabatta je doma v Itálii a patří mezi velmi oblí...
Domácí pšeničný chléb s oblíbenými semínky
...si doma chléb z pšeničné mouky a ozdobte ho oblíbenými semínky. Pečeme ho na...
Domácí chléb se smetanou
Domácí chléb se smetanou je nejlepší hned po vychladnutí. Úplně čerstvý. Stejně se po něm jen zapráší....
Domácí chléb ze žitné a hladké pšeničné mouky recept ...
Tématické fráze: chléb z zitne mouky recept na chléb z hladké mouky chleba z žitné mouky domácí chléb z chlebové mouky domácí pšeničný chleba chleb ze zitne mouky chleba z pšeničné mouky pšeničný a žitný chléb recept na domácí žitný chléb domácí chleba z chlebové mouky žitná chleb recept na chleba z
Podobné recepty jako Domácí chléb ze žitné a hladké pšeničné mouky ...
Pšeničné bagetky z kvásku recept
Tématické fráze: pšeničný kvásek bagety z kvásku kvásek z pšeničné mouky recepty z kvásku recept na bagety z kvásku kvasek z psenicne bagetky z žitného kvásku bagety z žitného kvásku recepty z pšeničného kvásku kvasek s pšenične mouky kvasek psenicna mouka kvaskove bagetky pšeničný kvásek recept pše
Podobné recepty jako Pšeničné bagetky z kvásku
Kvásek z hladké bílé chlebové mouky recept
Z našeho kvásku odebereme 100 g do jiné sklenice anebo přímo do mísy na zadělávání chleba, odebraný kvásek nakrmíme 100 g hladké bílé chlebové mouky a 100 ml studené vody, rozmícháme pořádně, přikryjeme a necháme volně odpočívat při pokojové teplotě aspoň 5 až 6 hodin, ale nejlépe přes noc.
Podobné recepty jako Kvásek z hladké bílé chlebové mouky
Domácí chléb z celozrnné mouky recept
Nejprve si připravíme kvásek. Asi polovinu z klasické kostky droždí rozdrobíme do malé misky, přidáme lžičku cukru moučka a tři lžíce vlažné vody. Kvásek necháme vzejít na teplém místě. Do mísy si dáme půl kila celozrnné mouky a přidáme lžičku soli. Do této směsi můžeme přidat podle chuti kmín ...
Podobné recepty jako Domácí chléb z celozrnné mouky
Dalamánky originál recept
Výrobky z poloviny mouky pšeničné a poloviny žitné. Vyrobíme kvásek z pšeničné mouky, žitná se přidává do těsta. Mohou se vyrábět také tak, že pšeničné těsto se vyrobí na kvásek (omládek), k hotovému těstu se přidá polovina těsta žitného a vše se důkladně prohněte. Těsto necháme zrát pouze 30 minut.
Podobné recepty jako Dalamánky originál
Kvásek z žitné mouky recept
Kvásek dám do mísy,přidám 1 hrnek pšeničné chlebové mouky ,2 hrnky hladké mouky,1.5 hrnku vody,1 lžíci drceného kmínu a 2 lžíce soli.Zamíchám a nechám 12-18 hodin kynout.Pak vmíchám 1 hrnek hladké mouky a opět nechám 2-3 hodiny v klidu.Pak dám hrnec s poklicí do trouby,zapnu plyn na plno a na půl ho
Podobné recepty jako Kvásek z žitné mouky
Kvásek z žitné mouky recept
Kvásek je možné udržovat tak, že po odebrání necháme na dně cca 1 cm (může být i více) a oživíme ho (přidáme mouku a vlažnou vodu - třeba jako 4.den. Jak použít kvásek z lednice: před pečením kvásek vyndáme z lednice, dokrmíme a počkáme, až se probere a zvětší svůj objem.
Podobné recepty jako Kvásek z žitné mouky
Žitný kvásek recept
Rozhodla jsem se také si založit kvásek, ale teď jsem přišla na to, že jsem v krámu místo po žitné celozrnné mouce sáhla po pšeničné, povede se kvásek i z téhle mouky? A můžu pak přidávat žitnou, nebo jen tuhle? Odpovědět
Podobné recepty jako Žitný kvásek
Chlebový kvásek
Paní Tereza sem přidala tento recept proto, že se tady hledal a žádal. To je v pořádku. Jen mě osobně výroba kvásku připadá jako mnoho povyku pro nic. Když si upečete Chleba s křupavou kůrkou ze tří druhů mouky a špetkou kmínu, budete mít chleba s chutí pravého chleba z kvásku, nikoliv hutnou cihlu
Podobné recepty jako Chlebový kvásek
Kvásek (z droždí do buchet, rohlíků aj.) recept
Tématické fráze: kvasek z drozdi jak udělat kvásek z droždí kvásek jak se dělá kvásek jak udelat kvasek kvasek na buchty jak zadělat kvásek kvásek na kynuté těsto jak udělat kvásek na buchty jak dlouho nechat vzejít kvásek jak dlouho kyne kvásek jak nechat vzejít kvásek kvásek recept jak se dela kva
Podobné recepty jako Kvásek (z droždí do buchet, rohlíků aj.)
Celozrnné špaldové housky recept
Postup bez pekárny: zaděláme kvásek z cukru, droždí, lžíce mouky a teplého mléka. Necháme vzejít. Vzešlý kvásek přidáme do prosáté mouky (smíchaná špaldová a hladká), přidáme sůl a olej a semínka. Řádně prohněteme a necháme na teplém místě kynout alespoň hodinu.
Podobné recepty jako Celozrnné špaldové housky
Kvásek k pečení domácího chleba recept
Kvásku se nebojte.Dle uvedeného navodu / na Vareni.cz /stačí zadat kvásek z žitné mouky a dle toho-při zajištění tepla!!! se povede,jen se mi dle toho návodu zdá příliš hustý.Teď ho již dělám bez vážení a vždy se povede a chleba z něj nemá chybu !!!
Podobné recepty jako Kvásek k pečení domácího chleba
Staročeský domácí chléb
Staročeský chléb se skládá z chlebové pšeničné a chlebové žitné mouky (chlebová mouka obsahuje více popelovin než klasická hladká, z které děláte palačinky; úhrnné množství žitné mouky musí být v tradičním staročeském chlebu alespoň 50%; dalším typem žitné mouky je kvalitnější vejražka, z níž se tak
Podobné recepty jako Staročeský domácí chléb
Vypěstujte si pšeničný kvásek
1. den – Smíchejte kelímek 200 ml/140 g pšeničné (chlebové nebo hladké) mouky s 200 ml/200 g vody (bez chlóru!), lžičkou medu a lžičkou jablečného octa. Zakryjte fólií a nechte pracovat do druhého dne při pokojové teplotě. 2. den – Přidejte vrchovatou lžíci mouky, zamíchejte a nechte opět pod fólií
Podobné recepty jako Vypěstujte si pšeničný kvásek
Celozrnné langoše. recept
Tématické fráze: langoše z žitné mouky langose langoše ze žitné mouky langoše ze šlehačky zitne langose langoše recept langoše s tmave mouky langos zitna mouka žitná celozrnná mouka recepty langoše s zitne mouky langoše žitná mouka langoše z pšeničné mouky receot na langoše šlehačkové langoše žitná
Podobné recepty jako Celozrnné langoše.
Kvásek k pečení domácího chleba recept
K pečení používám kvásek z pšeničné a žitné mouky v prvotním poměru 5:1, vlažné vody a špetky cukru. Cukr však není třeba , ale kvasný proces je pak pomalejší. Hustota prvotní směsi na kvásek je jako na kapání do polévky. Po čase se samovolně zředí. Kvásek udržuji tak, že každý druhý den do něj přid
Podobné recepty jako Kvásek k pečení domácího chleba
Grahamový rohlík recept
Příprava těsta může být na kvásek z pšeničné mouky (Máslový rohlík) nebo smícháme všechny suroviny najednou. Vypracované těsto necháme 30 minut odpočinout a z kousku těsta stočíme malé bochánky, které rozválíme na placky. Dále svineme na rohlík. Z této dávky vyrobíme 32 ks-40 g.
Podobné recepty jako Grahamový rohlík
Dalamánky z chlebové mouky
Dalamánky z chlebové mouky - recept: Zaděláme kvásek (já roztírám droždí na kašičku s cukrem a poté přidávám další suroviny), přidáme do mísy s moukou, solí, kmínem octem, vodou a
Podobné recepty jako Dalamánky z chlebové mouky
Snídaňová veka recept
Tématické fráze: veka z kvásku pečení veky klasická veka recept snídaňové recepty veka s z kvásku plech na pečení veky veka se psenicni mouky vlacna domaci véka recepty veky něco z na pečeni veky veka postup veka veky recept snidanove top recepty pečení veky bez kvasku veka z pšeničné mouky veka rec
Podobné recepty jako Snídaňová veka
Kváskový žitný chléb recept
Chleba měl většinou složení z mouky žitné a pšeničné,přidal se kmín,nebo jiné semínko,nebo také nic.Kvásek je po založení hotový za 3 dny a dnes se dá uchovat v ledničce,dříve to bylo horší,nechgal se kousek těsta z chleba.Pečeme doma chleba několik let,podle našich rodinných receptur.Pošlu ukázku s
Podobné recepty jako Kváskový žitný chléb
Kvásek k pečení domácího chleba recept
Zdravím, rád bych se podělil o několik zkušeností s pečením domácího chleba. K pečení používám kvásek z pšeničné a žitné mouky v prvotním poměru 5:1, vlažné vody a špetky cukru.
Podobné recepty jako Kvásek k pečení domácího chleba
Chleba z pravého kvásku recept
300 g žitné mouky 2,5 dcl vlažné vody 1 kg pšeničné mouky hladké asi 3,5 dcl vlažné vody 4 lžičky soli do zavřené hrsti kmínu. Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů. Recept se mi líbí. Postup přípravy receptu. Vezmeme kvásek z lednice a přelijeme do misky. Oživíme ho žitnou moukou a vlažnou vodou a vše
Podobné recepty jako Chleba z pravého kvásku
Domácí chleba recept
Milé dámy a pánové,rád bych vám doporučil několik postřehů z mojích zkušeností z pečení chleba.Zásadně používvám pekárnu na program těsto,dávám kombinace mouky pšeničné chlebové a žitné chlebové může se přidat i normální hladká,podstatné je množství.Dělám v součtu všeho 0,5kg.Dávám zásadně normální
Podobné recepty jako Domácí chleba
Kvásek z žitné mouky recept
Kvásek mám stále v chladničce,tři čtvrtiny odebírám na pečení a pak vmíchám lžíci žitné mouky a 2-3 lžíce studené vody z kohoutku.Kvásek mám stále stejný dlouho.Na jeden chléb potřebuji asi lžící kvásku.
Podobné recepty jako Kvásek z žitné mouky
Chleba z kvásku recept
Do hlubší mísy nasypeme po hrnku hladké, polohrubé, celozrnné pšeničné mouky a mouky na domácí chléb. Přidáme sůl, mahu koření (možno nahradit kmínem) a čtvrt lžičky sušeného droždí (pro jistotu), kvásek je mladý. Pak vmícháme kvásek a vodu. Smícháme a necháme 12 - 18 hodin kynout přikryté.
Podobné recepty jako Chleba z kvásku
Chlebový kvásek základ pro chleba recept
Tématické fráze: výroba chlebového kvásku chlebový žitný kvásek recept jak udělat kvásek jak se dělá kvásek na chleba výroba kvasku na chleba chleba z kvásku příprava chlebového kvásku recept na domácí kvásek na chleba kvásek na domácí chléb jak vyrobit kvásek vyroba kvasku na domaci chleb výroba kv
Podobné recepty jako Chlebový kvásek základ pro chleba
Chléb pšenično-žitný z pivního kvásku recept
Pivní kvásek: 240 g chlebové žitné mouky 380 ml piva 3 lžičky sušeného droždí vše dobře promíchat a nechat přes noc kvasit do pekárny: 1 rozšlehané vejce 2 lžíce oleje pivní kvásek 200 g pšeničná chlebové mouky 160 g celozrnné pšeničné mouky 6 lžic hladké mouky 1,5 lžičky cukru 3 lžičky soli 3 lžičk
Podobné recepty jako Chléb pšenično-žitný z pivního kvásku
Dalamánky z domácího kvásku recept
80 g žitné chlebové mouky 160 ml vlažné vody 1 lžíce kvásku Těsto : ... Pšeničné bagetky z kvásku . Bagety s prefermentem a kváskem . Žitný kvásek z podmáslí . Kvásek z naklíčených zrn . Ovesné kváskové dalamánky . Dalamánky ze staršího chleba . Velikonoční kváskové dalamánky . Žitno-pšeničné dalamá
Podobné recepty jako Dalamánky z domácího kvásku
Bílý chléb můj první z domácí pekárny recept
Tam se neda improvizovat, je nutne, ho dokrmovat a spravne ozivovat pred pouzitim. Prakticky jsem chodila na stranky cathleen kazdy den. Ale pak to uz prijde samo, chce to "ho"-(kvasek) tzv. poznat. Jednou jsam ho dokonce vyhodila a zacala znova, spatne jsem ho krmila a byl z nej acetonovy mismas. T
Podobné recepty jako Bílý chléb můj první z domácí pekárny
Pšenično- špaldové kaiserky recept
Tématické fráze: kaiserky ze špaldové mouky kvaskove kaiserky kaiserka z kvásku špadova mouka recepzy žitno-špaldové bulky zitne kaiserky kaiserky ze spaldovy mouky pečené v v troube spáldové pšenične rohliky kaiserka z kvásku recept bulky z pšeničné špaldy kaiserky se spádové mouky kaiserka z žitné
Podobné recepty jako Pšenično- špaldové kaiserky
Chlebový kvásek recept
Kvásek promícháme a dokrmíme přidáním vody a 100 g žitné mouky. Vše promícháme a necháte přikryté na teplém místě. Nabývá-li hodně na objemu, můžeme jej přendat do větší nádoby. 4.den Chlebový kvásek je již hodně kyselý a měly by v něm být bublinky. Je již připravený a lze použít, nebo jej opět ...
Podobné recepty jako Chlebový kvásek
Kvásek jako od pekaře
Tak jsem vyrobila kvásek z pšeničné mouky. Dočetla jsem se, že pšeničná mouka spíše podléhá hnilobným procesům, a tak se kvásek nemá příliš udržovat. Použila jsem ho tedy celý. Chleba byl skvělý, ale možná v něm bylo moc kvásku. Nevíte někdo, v jakém poměru se kvásek do mouky přidává?
Podobné recepty jako Kvásek jako od pekaře
Chléb z kvásku recept
Kvásek uchováváme v lednici ve sklenici s perforovaným uzávěrem nebo překrytý látkou. V lednici vydrží cca 7 - 10 dní. V lednici vydrží cca 7 - 10 dní. Na chléb smícháme kvas s moukou, já používám 300 g žitné a 200 g pšeničné mouky a výsledný chléb je hutný, pokud chcete nadýchanější, použijte jen p
Podobné recepty jako Chléb z kvásku
Chléb z žitného kvásku recept
Taky jsem začala péct kváskový chleba, jen z chlebové žitné a pšeničné mouky. protože se mi těsto lepilo na formu, vzdala jsem vyklápění z formy a peču přímo v ní, protože jsem zjistila, že když se snažím vyrobit míň lepivé těsto, chleba mi nechutná.
Podobné recepty jako Chléb z žitného kvásku
Základní kváskový chleba recept
Postup přípravy receptu. Nejprve je potřeba rozmnožit kvásek do těsta - večer, před ranním zaděláváním těsta, si tedy vyrobíme jakýsi rozkvásek: 30 g pravidelně živeného žitného kvásku dobře vymísíme se 120 g vody (z odvážených, nachystaných 320 g) a 120 g žitné chlebové mouky, zakryjeme proti osych
Podobné recepty jako Základní kváskový chleba