Top 10 večeře
Ať už denně vaříme večeři pro celou rodinu nebo jen tak pro sebe, asi její přípravou nechceme strávit celý večer a nechceme taky zbytek dne strávit uklízením kuchyně. Po celém tom dlouhém pracovním dni rozhodně ne. Ale také si chceme v klidu pochutnat na dobrém jídle, možná si dopřát i skleničku piva nebo kvalitního vína. Řešení je jednoduché. Existuje totiž spousta jídel které připravíme snadno a rychle a ještě si báječně pochutnáme. Tady je několik z nich.

Bramborák
Brambory, pár přísad k tomu a pak už jen trochu naší práce se strouháním a smažením. Ta trocha námahy se rozhodně vyplatí, bramborák totiž máme rádi snad úplně všichni.

Zapečené brambory v troubě
Další jídlo z brambor, tentokrát připravené v jednom pekáčku. Jeho výhodou je, že další přísady mohou být pokaždé jiné, a to podle toho, jaké potraviny se zrovna najdou v naší ledničce.

Lečo s klobásou
Kdo by ho neznal. V sezóně rajčat a paprik je to možná nejfrekventovanější jídlo vůbec. Můžeme při jeho přípravě přidat na pánev i pár kousků nakrájené cukety, pokud ji máme. Čerstvé pečivo jako příloha naprosto postačí.

Kuřecí guláš
Lehký zeleninový guláš z kuřecího masa je sytá a zdravá večeře. Můžeme v něm použít místo kuřecího masa i maso krůtí nebo králičí. Prostě libové a jemné masíčko v omáčce voňavé zeleninou a bylinkami.

Dýňový koláč se slaninou
Na podzim jsou zeleninové trhy plné různých druhů dýní, tak toho využijme. Kdo má rád slané koláče, tomu bude tato večeře rozhodně chutnat. Kvatilní sýr a smetana z ní udělá gurmánský zážitek.

Omeleta s klobásou Chorizo
Pikantní španělská klobáska dodá této večeři říz a chuť. Omeletu připravíme v jedné velké pánvi, a ani její příprava a smažení nám příliš času nezabere.

Recept na utopence
Tato večeře je jedna z nejrychlejších. Samozřejmě si musíme utopence naložit týden předem, ale nyní stačí jen sáhnout do ledničky a vytáhnout voňavé buřtíky s cibulí v láhvi. Že se k této večeři hodí nejlépe sklenice dobrého piva, jistě není třeba dodávat. Ovšem dětem bychom měli asi připravit jinou večeři.

Těstoviny s chřestem, lososem a fazolkami
Těstoviny jsou oblíbené jak u dospělých tak i u dětí. A v chřestové sezóně si jemný chřest rozhodně dopřejme. Spojení smetanové omáčky s chřestem a lososem je vynikající nápad, takže si určitě pochutnáme.

Šunkofleky
Klasické jídlo nám všem známé už od dětství. Vůně zapečených flíčků s uzeným masem je nezaměnitelná. Touto večeří nemůžeme v žádném případě nic zkazit.

Makarony se sýrem
Lákavé vůni česneku, koření, bylinek a čedaru se nedá jen tak lehko odolat. Kromě toho se jídla z těstovin hodí i pro děti . Pro nás dospělé samozřejmě také, a třeba i se sklenkou italského vína..