Chleba recept
Suroviny Porce: x 1 kg hladké mouky 1/4 l vlažné vody trošku cukru na kvásek 1 pivo desítka 2 lžičky kmínu 10 dkg droždí 2 dkg soli Naše kuchařky právě v prodeji Do obchodu Nutriční hodnoty Zobrazit více hodnot Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách Postup přípravy
Podobné recepty jako Chleba
Domácí chleba v troubě podle Ládi Hrušky (s časovou úpravou ...
Rozehřejeme troubu na 210°C, necháme hodně ohřát skleněný pekáček, to aby se pak chleba pekne vyklepnul, a těsto jen překlopíme. Zakryjeme skleněným víkem a pečeme asi 40 minut (dle barvy). Poté sundáme víko a pečeme ještě 15 minut, pri zvýšené teplotě 230°C. Uvařeno Přidat do oblíbených (23x) Přida
Podobné recepty jako Domácí chleba v troubě podle Ládi Hrušky (s časovou úpravou ...
Domácí chléb podle Ládi Hrušky
Předehřejeme troubu na 200 stupňů, dáme do ní rozpálit i hrnec (pekáč), ve kterém budeme chléb péct. 3 Bochník opatrně přendáme do rozpáleného pekáče, zaklopíme a pečeme 30 minut zaklopený, pak odklopíme a dopečeme dalších 20 minut dozlatova. 4
Podobné recepty jako Domácí chléb podle Ládi Hrušky
Hrníčkový chleba
Postup přípravy receptu 1 Mouku, sůl, kmín a droždí důkladně promícháme, poté přidáme vlažnou vodu a vypracujeme těsto. Můžeme přidat i semínka. Necháme v míse 8-12 hodin kynout. 2 Poté předehřejeme troubu se skleněným pekáčem na 230 stupňů, do horkého pekáče vyklopíme těsto a pečeme pod pokličkou 3
Podobné recepty jako Hrníčkový chleba
Selský chléb recept
Pečeme 70-80 minut na 200°C. Horký vyklopíme z formy na mřížku, aby se nezapařil. První den jej necháme pouze pod utěrkou, pak běžně. Uvedené množství = forma na biskupský chlebíček. Zkoušela jsem i pouze z 500 g žitné mouky a výsledek byl stejně dobrý.
Podobné recepty jako Selský chléb
Vyzkoušený skvělý bezlepkový chleba
Peču 10 minut na 250°C (v horkovzdušné troubě, jinde nemohu hodnotit) a na začátku pečení naleji na spodní plech cca 1dc vody (vytvoří to kůrku), pak příkon tepla snížím a peču 40 minut na 220°C. 6. Nechám vychladnout na nějakém roštu (je důležité, aby ze spodu byly rýhy a vlhkost se na chlebu nesrá
Podobné recepty jako Vyzkoušený skvělý bezlepkový chleba
Staročeský domácí chléb
Připravíme si kvásek ze lžičky cukru, vlažného mléka a jednoho droždí cca 42g. Necháme chvilku odpočinout. 2 V misce si smícháme sůl, kmín a hladkou mouku. Potom přidáme kvásek a těsto dobře zpracujeme. V této fázi je možno přidat několik dalších věcí, jakou jsou například olivy a další.
Podobné recepty jako Staročeský domácí chléb
Chléb pečený v římském hrnci postup recept
Suroviny 1 balení pšenično-žitné mouky na domácí chléb - 900 g 3 lžičky kmínu - mix celý a drcený 2 lžičky lněného semínka - možno vynechat, 2,5 lžičky soli 1 lžička cukru 25 g čerstvého droždí 6 dl vody Mám římský hrnec o objemu 4 lt, kdo má podstatně menší, tak udělá z menší dávky.
Podobné recepty jako Chléb pečený v římském hrnci postup
Chalupářský chléb
ks chleba 250 g anglická slanina 2 balení tavený sýr 250 g cihla 2 kelímek zakysaná smetana česnek sůl pepř mletý Postup přípravy receptu 1 Anglickou slaninu nakrájíme na malé kostičky, cihlu nastrouháme a všechny suroviny smícháme. Česnek, sůl a pepř, jak kdo má rád. 2 Z chleba odkrojíme vrchní čás
Podobné recepty jako Chalupářský chléb
Vesnický špaldový chléb podle Josefa Maršálka
Tento postup opakujte 2–3krát každých dvacet minut. Těsto kompletně změní konzistenci a zhoustne. Nakonec jej posypte moukou a vytvarujte do tvaru ošatky, ve které bude kynout. Během kynutí předehřejte troubu na 240 °C, vykynutý chléb vyklopte na plech a ihned vložte do horké trouby, na jejíž dno vl
Podobné recepty jako Vesnický špaldový chléb podle Josefa Maršálka
Nadýchaný japonský chléb Hokkaido
Formu o rozměru 9 x 27 cm vymažte máslem a vyložte pečicím papírem. Vykynuté těsto rozdělte na 4 stejně velké kousky. Na pomoučněném válu rozválejte každý kousek na tenkou placku, kterou složte na třetiny, opět rozválejte (šíře pruhu = šířka naší formy) a srolujte do roličky.
Podobné recepty jako Nadýchaný japonský chléb Hokkaido
Trhací chléb s bylinkami a sýrem
Po vykynutí dejte chlebíček do trouby rozpálené na 190 °C a pečte 45–50 minut. Po 30 minutách přikryjte vršek chlebíčku alobalem, aby se nepřipekl. Po upečení nechte chlebíček asi 5 minut odpočinout a poté ho pomocí pečicího papíru vytáhněte z formy a s chutí se do něj pusťte.
Podobné recepty jako Trhací chléb s bylinkami a sýrem
Hrnkový chléb recept
Do horkého hrnce vyklopíme těsto, přikryjeme poklicí a dáme do trouby do spodnější části. Pečeme přikryté 30 minut, pak sundáme pokličku, teplotu snížíme na 230 st. a pečeme 20 minut, kůrka bude krásně křupavá. Hotový chléb vyjmeme z hrnce a necháme vychladnout na mřížce.
Podobné recepty jako Hrnkový chléb
Český chleba v cizině
Tady je postup jak to dělám: Smícham 150 gramu žitne mouky a 150 gramu pšenicné mouky. Přidám asi 30 gramu kvasnic, suchých, potom kminu, 5 gramu soli a trochu cukru. Smícham to a zaleju to asi 200 ml vlazne vody. Dle potreby. Smícham to mixerem. Těsto je lepkavé. Nasypu na stůl trochu mouky a do ni
Podobné recepty jako Český chleba v cizině
Domácí chléb III.
Z droždí, cukru a vody si připravíme kvásek. Mouku, sůl, kmín, pepř a majoránku v misce důkladně promícháme (alespoň 1 minutu). Potom vlejeme kvásek a ocet. Vařečkou vymícháme nelepivé těsto, které řádně rukou promísíme. Necháme vykynout, až dokud nemá dvojnásobný objem, dáme do dortové formy, nechá
Podobné recepty jako Domácí chléb III.
Irský chléb
1 lžíce med 1 lžíce máslo rozpuštěné Postup přípravy receptu 1 Troubu předehřejte na 200 °C. Všechny suché ingredience nasypte do a promíchejte. Doprostřed nalijte podmáslí a přidejte med. Nejprve vařečkou a poté rukama rychle vymíchejte měkké, mírně lepivé těsto. RADA: Jak na domácí pečivo jako z p
Podobné recepty jako Irský chléb
Vláčný žitný chléb
Postup přípravy receptu. Nejdříve si dáme do menší misky nebo hrníčku vlažnou vodu, ve které mícháme cukr, dokud se nerozpustí a následně nasypeme celý sáček sušeného droždí. Odložíme na cca 15 minut na teplé místo (na topení) a necháme vzejít kvásek. Mezitím si do mísy navážíme ingredience na těsto
Podobné recepty jako Vláčný žitný chléb
Chlebový chleba recept
Postup přípravy. Krajíce chleba rozdrobíme a zalijeme studenou vodou a necháme 2 hodiny odpočívat, kmín zalijeme 3 lžícemi vody. Do mísy prosijeme mouku a po 2 hodinách přidáme chleba, který jsme rozmixovali, namočený kmín, sůl a droždí, které jsme rozmíchali ve vlažné vodě.
Podobné recepty jako Chlebový chleba
Irský chléb recept
Postup přípravy. Smíchat suché ingredience a nakonec přidat podmáslí. Zpracovat bochánek, pomoučnit, navrchu naříznout do kříže a dát péct na 170°C na cca 30-40 min.
Podobné recepty jako Irský chléb
Žitný chléb z pekárny
Suroviny. 350 ml vody. 1 lžička medu. 1 lžíce octa. 1 lžíce oleje. 400 g žitné chlebové mouky. 1,5 lžičky soli. 7 g suchých kvasnic (většinou jeden celý pytlík)
Podobné recepty jako Žitný chléb z pekárny
Výborný domácí chléb podle časopisu Vlasta recept ...
Těsto: 1000 g hladké výběrové mouky 3 středně velké uvařené studené brambory 0,45-0,50 l vlažné vody 4 lžičky soli (dávám rovné) 2-3 lžičky kmínu a 3 zrnka fenyklu obojí rozemleté nebo utlučené kvásek Kvásek: 40 g droždí 5 kávových lžiček vlažné vody 1 kávová lžička sypkého cukru 1 lžička hladké mou
Podobné recepty jako Výborný domácí chléb podle časopisu Vlasta ...
Sladký trhací chléb recept
Pokud budete zadělávat těsto ručně, stačí, když bude změklé. Přilijte mléko a přidejte žloutky a vejce. Přisypte hladkou mouku. Udělejte do ní důlek a do něj dejte rozdrobené droždí. Přisypte cukr do jednoho rohu nádoby a trochou cukru zasypte i droždí. Do druhého rohu nádoby dejte lžičku soli.
Podobné recepty jako Sladký trhací chléb
Chleba z trouby recept
Přikryjeme alobalem nebo pokličkou. Předehřejeme troubu na 230°C a pečeme 35 minut. Poté odkryjeme a pečeme ještě 15 minut. Po upečení můžeme potřít máslem, pokud chceme křupavou kůrčičku, nepotíráme.
Podobné recepty jako Chleba z trouby
Tmavý chléb recept
Odpovědět. Pekařka. 28. 10. 2008 11:44. Ikdyž je polovina žitné mouky, chleba je stejně hodně světlý. Pro opravdu tmavý chléb přidávám buď melasu, tak 2-3 lžíce, anebo obyčejnou rozpustnou vitakávu, asi tak 2-3 lžičky. Barva krásná, chuť výborná! Odpovědět.
Podobné recepty jako Tmavý chléb
Moravský kváskový chléb recept
Postup přípravy. Smícháme 140 g startéru (rozkvasu) s vodou a moukou v gramážích dle výše uvedených surovin. Necháme přikryté pracovat po dobu dvou hodin. Po dvou hodinách přimícháme 9 g soli (dávám vulkanickou). Po uplynutí dvou hodin od zadělání těsta a po přisypání soli a jejím zapracování do těs
Podobné recepty jako Moravský kváskový chléb
Chléb
Děkuji moc za výborný recept.Dnes jsem pekla a chleba je moc dobrý.Recept jsem jen malinko pozměnila,dala jsem 300g hladké mouky a 200g žitné mouky chlebové.Dávám 1 :-) Zlatka | 29. 3. 2012 17:46. Dnes jsem pekla, přidala jsem dýňová, sluečnicová a sezamová semínka a je vynikající. Mohu jen doporuči
Podobné recepty jako Chléb
Domácí chléb II.
Peču chléb již roky-1 kg hladké mouky,1 pivo 10°,250 ml vody, kostka droždí, 3 zarovnané kávové lžičky soli, 3 zarovnané lž. drceného kmínu. Těsto zadělám, nechám kynout a potom vložím do sádlem vymazaného velkého pekáče. Peču při 180°asi 1 hod.Chléb má nezvyklý tvar, ale je super a dlouho vydrží mě
Podobné recepty jako Domácí chléb II.
Irský soda chléb
1 Předehřejeme troubu na 190°C. 2 Do misky dáme mouku, sůl a jedlou sodu, vše promícháme vidličkou. 3 Směs zalijeme Skyrem a všechno rychle pečlivě promícháme, dokud nevznikne těsto. V případě potřeby můžeme přisypat trochu mouky pro zpevnění. 4 Těsto vyklopíme na lehce pomoučněný vál a ručně jej va
Podobné recepty jako Irský soda chléb
Cibulový chleba recept
Suroviny. 3 cibule osmažit na tuku. 0,5 kg hladké mouky. 1/2 lžičky octa. 1/2 lžičky cukr. 1,5 lžičky soli. 1/2 droždí. cca 300 ml vody.
Podobné recepty jako Cibulový chleba
Japonský mléčný toustový chléb
Těsto na chleba hněťte 10–15 minut. Mísu s těstem přikryjte a nechte na teplém místě kynout 60–90 minut. Vykynuté těsto dejte na lehce pomoučený vál a rozdělte na 3 díly. Každý díl vyválejte do oválné placky, kterou po delších stranách přeložte a srolujte. Vzniklé válečky naskládejte do máslem vymaz
Podobné recepty jako Japonský mléčný toustový chléb
Obyčejný hrnkový chleba recept
2 hrnky vody. 2,5 lžičky soli. 1 lžička cukru. 2 hrnky hladké mouky. 1 hrnek celozrnné žitné mouky. 2 hrnky žitné chlebové mouky. 2 lžičky kmínu. 1 lžička sušeného droždí. 1 hrnek´ : 200 ml.
Podobné recepty jako Obyčejný hrnkový chleba
Chléb bez hnětení recept
casino: kmín a ocet používám spíše u žitného chleba, do toho jednoduchého mi nesedí, nechutná. Ruce mám dvě jako každý jiný a s vyndaváním papíru nemám žádný problém pokud máte oblíbený recept a postup, zůstaňte u něj . Odpovědět casino 19. 2. 2021 11:35 "Chléb bez hnětení" Chlebů bez hnětení není n
Podobné recepty jako Chléb bez hnětení
Domácí chleba
Postup přípravy receptu. 1. Žitnou a hladkou mouku, kmín, sůl a půl lžičky sušených kvasnic nasucho promíchám, přidám ocet, vodu, znovu promíchám, posypu chlebovou moukou, přikryju a nechám kynout 12 až 18 hodin při pokojové teplotě. Znovu promíchám, znovu zasypu a nechám 30 minut odpočinout.
Podobné recepty jako Domácí chleba
Výborný chléb, který se vždy povede
Výborný chléb, který se vždy povede - recept: Do formy nalijeme podmáslí s vodou, přidáme ocet, olej, med, sůl, vsypeme mouky a koření a nakonec droždí. Program základní - tří hodinový a kůrka
Podobné recepty jako Výborný chléb, který se vždy povede
Ořechový chléb II.
Pani Helenko Peskova, dneska jsem tento chleb vyzkousela a bohuzel zitra jej musim pect znovu, protoze temer cely padl na veceri. Je moc dobry, vlacny a detem moc chutnal, cemuz jsem moc rada, protoze nasim detem se na kazdy chleb zavdeci. A ja jej mohu jist jenom tak. Dekuji moc. Priznam se, ze jse
Podobné recepty jako Ořechový chléb II.