Horský chleb chleba chleb recept


Horský chleb chleba chleb recepty, které budete milovat. Vyberte si ze stovek receptů na Horský chleb chleba chleb, které se vám budou snadno a rychle vařit. Připravte si ingredience a můžete se pustit do vaření Horský chleb chleba chleb. Užijte si objevování nových porkrmů a jídel z nejlepších Horský chleb chleba chleb receptů z čech i ze světa. Dobrou chuť!

Chleba recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Chleba recept

Suroviny Porce: x 1 kg hladké mouky 1/4 l vlažné vody trošku cukru na kvásek 1 pivo desítka 2 lžičky kmínu 10 dkg droždí 2 dkg soli Naše kuchařky právě v prodeji Do obchodu Nutriční hodnoty Zobrazit více hodnot Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách Postup přípravy

Podobné recepty jako Chleba

Domácí chleba v troubě podle Ládi Hrušky (s časovou úpravou ...
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Domácí chleba v troubě podle Ládi Hrušky (s časovou úpravou ...

Rozehřejeme troubu na 210°C, necháme hodně ohřát skleněný pekáček, to aby se pak chleba pekne vyklepnul, a těsto jen překlopíme. Zakryjeme skleněným víkem a pečeme asi 40 minut (dle barvy). Poté sundáme víko a pečeme ještě 15 minut, pri zvýšené teplotě 230°C. Uvařeno Přidat do oblíbených (23x) Přida

Podobné recepty jako Domácí chleba v troubě podle Ládi Hrušky (s časovou úpravou ...

Domácí chléb podle Ládi Hrušky
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Domácí chléb podle Ládi Hrušky

Předehřejeme troubu na 200 stupňů, dáme do ní rozpálit i hrnec (pekáč), ve kterém budeme chléb péct. 3 Bochník opatrně přendáme do rozpáleného pekáče, zaklopíme a pečeme 30 minut zaklopený, pak odklopíme a dopečeme dalších 20 minut dozlatova. 4

Podobné recepty jako Domácí chléb podle Ládi Hrušky

Hrníčkový chleba
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Hrníčkový chleba

Postup přípravy receptu 1 Mouku, sůl, kmín a droždí důkladně promícháme, poté přidáme vlažnou vodu a vypracujeme těsto. Můžeme přidat i semínka. Necháme v míse 8-12 hodin kynout. 2 Poté předehřejeme troubu se skleněným pekáčem na 230 stupňů, do horkého pekáče vyklopíme těsto a pečeme pod pokličkou 3

Podobné recepty jako Hrníčkový chleba

Selský chléb recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Selský chléb recept

Pečeme 70-80 minut na 200°C. Horký vyklopíme z formy na mřížku, aby se nezapařil. První den jej necháme pouze pod utěrkou, pak běžně. Uvedené množství = forma na biskupský chlebíček. Zkoušela jsem i pouze z 500 g žitné mouky a výsledek byl stejně dobrý.

Podobné recepty jako Selský chléb

Vyzkoušený skvělý bezlepkový chleba

Peču 10 minut na 250°C (v horkovzdušné troubě, jinde nemohu hodnotit) a na začátku pečení naleji na spodní plech cca 1dc vody (vytvoří to kůrku), pak příkon tepla snížím a peču 40 minut na 220°C. 6. Nechám vychladnout na nějakém roštu (je důležité, aby ze spodu byly rýhy a vlhkost se na chlebu nesrá

Podobné recepty jako Vyzkoušený skvělý bezlepkový chleba

Staročeský domácí chléb
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Staročeský domácí chléb

Připravíme si kvásek ze lžičky cukru, vlažného mléka a jednoho droždí cca 42g. Necháme chvilku odpočinout. 2 V misce si smícháme sůl, kmín a hladkou mouku. Potom přidáme kvásek a těsto dobře zpracujeme. V této fázi je možno přidat několik dalších věcí, jakou jsou například olivy a další.

Podobné recepty jako Staročeský domácí chléb

Chléb pečený v římském hrnci  postup recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Chléb pečený v římském hrnci postup recept

Suroviny 1 balení pšenično-žitné mouky na domácí chléb - 900 g 3 lžičky kmínu - mix celý a drcený 2 lžičky lněného semínka - možno vynechat, 2,5 lžičky soli 1 lžička cukru 25 g čerstvého droždí 6 dl vody Mám římský hrnec o objemu 4 lt, kdo má podstatně menší, tak udělá z menší dávky.

Podobné recepty jako Chléb pečený v římském hrnci postup

recept internet
recept internet

Chalupářský chléb

ks chleba 250 g anglická slanina 2 balení tavený sýr 250 g cihla 2 kelímek zakysaná smetana česnek sůl pepř mletý Postup přípravy receptu 1 Anglickou slaninu nakrájíme na malé kostičky, cihlu nastrouháme a všechny suroviny smícháme. Česnek, sůl a pepř, jak kdo má rád. 2 Z chleba odkrojíme vrchní čás

Podobné recepty jako Chalupářský chléb

Vesnický špaldový chléb podle Josefa Maršálka

Tento postup opakujte 2–3krát každých dvacet minut. Těsto kompletně změní konzistenci a zhoustne. Nakonec jej posypte moukou a vytvarujte do tvaru ošatky, ve které bude kynout. Během kynutí předehřejte troubu na 240 °C, vykynutý chléb vyklopte na plech a ihned vložte do horké trouby, na jejíž dno vl

Podobné recepty jako Vesnický špaldový chléb podle Josefa Maršálka

Nadýchaný japonský chléb Hokkaido

Formu o rozměru 9 x 27 cm vymažte máslem a vyložte pečicím papírem. Vykynuté těsto rozdělte na 4 stejně velké kousky. Na pomoučněném válu rozválejte každý kousek na tenkou placku, kterou složte na třetiny, opět rozválejte (šíře pruhu = šířka naší formy) a srolujte do roličky.

Podobné recepty jako Nadýchaný japonský chléb Hokkaido

Trhací chléb s bylinkami a sýrem

Po vykynutí dejte chlebíček do trouby rozpálené na 190 °C a pečte 45–50 minut. Po 30 minutách přikryjte vršek chlebíčku alobalem, aby se nepřipekl. Po upečení nechte chlebíček asi 5 minut odpočinout a poté ho pomocí pečicího papíru vytáhněte z formy a s chutí se do něj pusťte.

Podobné recepty jako Trhací chléb s bylinkami a sýrem

Hrnkový chléb recept

Do horkého hrnce vyklopíme těsto, přikryjeme poklicí a dáme do trouby do spodnější části. Pečeme přikryté 30 minut, pak sundáme pokličku, teplotu snížíme na 230 st. a pečeme 20 minut, kůrka bude krásně křupavá. Hotový chléb vyjmeme z hrnce a necháme vychladnout na mřížce.

Podobné recepty jako Hrnkový chléb

Český chleba v cizině
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Český chleba v cizině

Tady je postup jak to dělám: Smícham 150 gramu žitne mouky a 150 gramu pšenicné mouky. Přidám asi 30 gramu kvasnic, suchých, potom kminu, 5 gramu soli a trochu cukru. Smícham to a zaleju to asi 200 ml vlazne vody. Dle potreby. Smícham to mixerem. Těsto je lepkavé. Nasypu na stůl trochu mouky a do ni

Podobné recepty jako Český chleba v cizině

Domácí chléb III.
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Domácí chléb III.

Z droždí, cukru a vody si připravíme kvásek. Mouku, sůl, kmín, pepř a majoránku v misce důkladně promícháme (alespoň 1 minutu). Potom vlejeme kvásek a ocet. Vařečkou vymícháme nelepivé těsto, které řádně rukou promísíme. Necháme vykynout, až dokud nemá dvojnásobný objem, dáme do dortové formy, nechá

Podobné recepty jako Domácí chléb III.

Irský chléb

1 lžíce med 1 lžíce máslo rozpuštěné Postup přípravy receptu 1 Troubu předehřejte na 200 °C. Všechny suché ingredience nasypte do a promíchejte. Doprostřed nalijte podmáslí a přidejte med. Nejprve vařečkou a poté rukama rychle vymíchejte měkké, mírně lepivé těsto. RADA: Jak na domácí pečivo jako z p

Podobné recepty jako Irský chléb

Vláčný žitný chléb

Postup přípravy receptu. Nejdříve si dáme do menší misky nebo hrníčku vlažnou vodu, ve které mícháme cukr, dokud se nerozpustí a následně nasypeme celý sáček sušeného droždí. Odložíme na cca 15 minut na teplé místo (na topení) a necháme vzejít kvásek. Mezitím si do mísy navážíme ingredience na těsto

Podobné recepty jako Vláčný žitný chléb

Chlebový chleba recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Chlebový chleba recept

Postup přípravy. Krajíce chleba rozdrobíme a zalijeme studenou vodou a necháme 2 hodiny odpočívat, kmín zalijeme 3 lžícemi vody. Do mísy prosijeme mouku a po 2 hodinách přidáme chleba, který jsme rozmixovali, namočený kmín, sůl a droždí, které jsme rozmíchali ve vlažné vodě.

Podobné recepty jako Chlebový chleba

Irský chléb recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Irský chléb recept

Postup přípravy. Smíchat suché ingredience a nakonec přidat podmáslí. Zpracovat bochánek, pomoučnit, navrchu naříznout do kříže a dát péct na 170°C na cca 30-40 min.

Podobné recepty jako Irský chléb

Žitný chléb z pekárny

Suroviny. 350 ml vody. 1 lžička medu. 1 lžíce octa. 1 lžíce oleje. 400 g žitné chlebové mouky. 1,5 lžičky soli. 7 g suchých kvasnic (většinou jeden celý pytlík)

Podobné recepty jako Žitný chléb z pekárny

Výborný domácí chléb podle časopisu Vlasta recept ...

Těsto: 1000 g hladké výběrové mouky 3 středně velké uvařené studené brambory 0,45-0,50 l vlažné vody 4 lžičky soli (dávám rovné) 2-3 lžičky kmínu a 3 zrnka fenyklu obojí rozemleté nebo utlučené kvásek Kvásek: 40 g droždí 5 kávových lžiček vlažné vody 1 kávová lžička sypkého cukru 1 lžička hladké mou

Podobné recepty jako Výborný domácí chléb podle časopisu Vlasta ...

Sladký trhací chléb recept

Pokud budete zadělávat těsto ručně, stačí, když bude změklé. Přilijte mléko a přidejte žloutky a vejce. Přisypte hladkou mouku. Udělejte do ní důlek a do něj dejte rozdrobené droždí. Přisypte cukr do jednoho rohu nádoby a trochou cukru zasypte i droždí. Do druhého rohu nádoby dejte lžičku soli.

Podobné recepty jako Sladký trhací chléb

Chleba z trouby recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Chleba z trouby recept

Přikryjeme alobalem nebo pokličkou. Předehřejeme troubu na 230°C a pečeme 35 minut. Poté odkryjeme a pečeme ještě 15 minut. Po upečení můžeme potřít máslem, pokud chceme křupavou kůrčičku, nepotíráme.

Podobné recepty jako Chleba z trouby

Tmavý chléb recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Tmavý chléb recept

Odpovědět. Pekařka. 28. 10. 2008 11:44. Ikdyž je polovina žitné mouky, chleba je stejně hodně světlý. Pro opravdu tmavý chléb přidávám buď melasu, tak 2-3 lžíce, anebo obyčejnou rozpustnou vitakávu, asi tak 2-3 lžičky. Barva krásná, chuť výborná! Odpovědět.

Podobné recepty jako Tmavý chléb

recept internet
recept internet

Moravský kváskový chléb recept

Postup přípravy. Smícháme 140 g startéru (rozkvasu) s vodou a moukou v gramážích dle výše uvedených surovin. Necháme přikryté pracovat po dobu dvou hodin. Po dvou hodinách přimícháme 9 g soli (dávám vulkanickou). Po uplynutí dvou hodin od zadělání těsta a po přisypání soli a jejím zapracování do těs

Podobné recepty jako Moravský kváskový chléb

Chléb
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Chléb

Děkuji moc za výborný recept.Dnes jsem pekla a chleba je moc dobrý.Recept jsem jen malinko pozměnila,dala jsem 300g hladké mouky a 200g žitné mouky chlebové.Dávám 1 :-) Zlatka | 29. 3. 2012 17:46. Dnes jsem pekla, přidala jsem dýňová, sluečnicová a sezamová semínka a je vynikající. Mohu jen doporuči

Podobné recepty jako Chléb

recept internet
recept internet

Domácí chléb II.

Peču chléb již roky-1 kg hladké mouky,1 pivo 10°,250 ml vody, kostka droždí, 3 zarovnané kávové lžičky soli, 3 zarovnané lž. drceného kmínu. Těsto zadělám, nechám kynout a potom vložím do sádlem vymazaného velkého pekáče. Peču při 180°asi 1 hod.Chléb má nezvyklý tvar, ale je super a dlouho vydrží mě

Podobné recepty jako Domácí chléb II.

recept internet
recept internet

Irský soda chléb

1 Předehřejeme troubu na 190°C. 2 Do misky dáme mouku, sůl a jedlou sodu, vše promícháme vidličkou. 3 Směs zalijeme Skyrem a všechno rychle pečlivě promícháme, dokud nevznikne těsto. V případě potřeby můžeme přisypat trochu mouky pro zpevnění. 4 Těsto vyklopíme na lehce pomoučněný vál a ručně jej va

Podobné recepty jako Irský soda chléb

Cibulový chleba recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Cibulový chleba recept

Suroviny. 3 cibule osmažit na tuku. 0,5 kg hladké mouky. 1/2 lžičky octa. 1/2 lžičky cukr. 1,5 lžičky soli. 1/2 droždí. cca 300 ml vody.

Podobné recepty jako Cibulový chleba

Japonský mléčný toustový chléb

Těsto na chleba hněťte 10–15 minut. Mísu s těstem přikryjte a nechte na teplém místě kynout 60–90 minut. Vykynuté těsto dejte na lehce pomoučený vál a rozdělte na 3 díly. Každý díl vyválejte do oválné placky, kterou po delších stranách přeložte a srolujte. Vzniklé válečky naskládejte do máslem vymaz

Podobné recepty jako Japonský mléčný toustový chléb

Obyčejný hrnkový chleba recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Obyčejný hrnkový chleba recept

2 hrnky vody. 2,5 lžičky soli. 1 lžička cukru. 2 hrnky hladké mouky. 1 hrnek celozrnné žitné mouky. 2 hrnky žitné chlebové mouky. 2 lžičky kmínu. 1 lžička sušeného droždí. 1 hrnek´ : 200 ml.

Podobné recepty jako Obyčejný hrnkový chleba

Chléb bez hnětení recept

casino: kmín a ocet používám spíše u žitného chleba, do toho jednoduchého mi nesedí, nechutná. Ruce mám dvě jako každý jiný a s vyndaváním papíru nemám žádný problém pokud máte oblíbený recept a postup, zůstaňte u něj . Odpovědět casino 19. 2. 2021 11:35 "Chléb bez hnětení" Chlebů bez hnětení není n

Podobné recepty jako Chléb bez hnětení

Domácí chleba
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Domácí chleba

Postup přípravy receptu. 1. Žitnou a hladkou mouku, kmín, sůl a půl lžičky sušených kvasnic nasucho promíchám, přidám ocet, vodu, znovu promíchám, posypu chlebovou moukou, přikryju a nechám kynout 12 až 18 hodin při pokojové teplotě. Znovu promíchám, znovu zasypu a nechám 30 minut odpočinout.

Podobné recepty jako Domácí chleba

Výborný chléb, který se vždy povede
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Výborný chléb, který se vždy povede

Výborný chléb, který se vždy povede - recept: Do formy nalijeme podmáslí s vodou, přidáme ocet, olej, med, sůl, vsypeme mouky a koření a nakonec droždí. Program základní - tří hodinový a kůrka

Podobné recepty jako Výborný chléb, který se vždy povede

Ořechový chléb II.
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Ořechový chléb II.

Pani Helenko Peskova, dneska jsem tento chleb vyzkousela a bohuzel zitra jej musim pect znovu, protoze temer cely padl na veceri. Je moc dobry, vlacny a detem moc chutnal, cemuz jsem moc rada, protoze nasim detem se na kazdy chleb zavdeci. A ja jej mohu jist jenom tak. Dekuji moc. Priznam se, ze jse

Podobné recepty jako Ořechový chléb II.

Kde najít informace



×