Bramborové noky recept
Bramborové noky můžeme podávat jako přílohu ke všem pečeným masům. Také ale chutnají s masem v omáčce a hodí se i k dušené zelenině.
Ingredience receptu
- 1 cibule
- 2 vejce
- 100 ml polotučného mléka
- 50 g slaniny
- 240 g hrubé mouky
- sůl
- 360 g brambor
Způsob přípravy
160 g brambor uvaříme ve slupce do měkka. Zbylé brambory oloupeme a syrové je nastrouháme. Když brambory ve slupce vystydnou, oloupeme je a také nastrouhané přidáme k syrovým bramborám.
Do směsi brambor přidáme vejce, na jemno nakrájenou cibuli a mléko. Směs osolíme a nakonec přidáme mouku.
Z tužšího těsta vykrajujeme lžící noky a vaříme je ve vroucí vodě. Přibližně 5 až 7 minut.
Mezitím si na pánvi osmažíme na drobné kostičky nakrájenou slaninu. Hotové noky sítem vyndáme z hrnce, promícháme se slaninou a jsou připravené k podávání.