FRIKO z jižních Čech recept
kar.svarc@seznam.czI já pocházím z Budějk a říkám tomu friko.Děláme to spíše jako polévku z na závěr zamícháme rozkvedlaný vejce(bez hub,kopru či klobási).Ted bydlím na Strakonicku název friko nikdo nezná. Tady tomu říkaj kyselo nebo kulajda.
Podobné recepty jako FRIKO z jižních Čech
Zavařování hub
já zavařuju houby už mraky let,jen jedním způsobem...a to,že povařím směs hub asi 5 minutek ve slané vodě,scedím,mám už připravený nálev z Deka,cukerinu a octa.Houby dám přes noc,nebo alespoň na 4 hodinky do poloviny nálevu a nechám je nasáknout.Poté je scedím,dám do skleniček,doleju zbylým nálevem,
Podobné recepty jako Zavařování hub
Houby na kyselo bez zavařování
Houby nakrájíme a dáme vařit. Když dosáhnou bodu varu, scedíme je a dáme zpět do hrnce, znovu vařit. To opakujeme 3x.
Podobné recepty jako Houby na kyselo bez zavařování
Červená řepa ve sladkokyselém nálevu recept
Znám výborný salát z řepy se zelím 1 kg vař.řepy, 1 kg nastr.zelí na hrubo, 20 dkg cibule, 0,5l octa i méně 15 dkg cukru i méně,2 pol. soli, 0,5 l vody i víc podle potřeby.
Podobné recepty jako Červená řepa ve sladkokyselém nálevu