Smetanová borůvková zmrzlina recept
Smetanová borůvková zmrzlina je vždy dobrý nápad. Pokud máte zmrzlinovač, bude to pro vás hračka.
(celý recept)
Ingredience receptu
- smetanová zmrzlina:
- 230 g smetanového sýra
- 1 lžíce bourbonu
- 1 hrnek světle hnědého cukru
- 1 hrnek smetany
- 1 hrnek plnotučného mléka
- 1/4 lžičky soli
- borůvková směs:
- 1/4 hrnku cukru krupice
- špetka soli
- 1 hrnek rozdrobených celozrnných sušenek
- 1 hrnek borůvek
- 1 lžíce citronové šťávy
- 2 lžičky kukuřičného škrobu
- 1/4 hrnku vody
Způsob přípravy
Smetanová borůvková zmrzlina je vždy dobrý nápad. Pokud máte zmrzlinovač, bude to pro vás hračka. Všechny ingredience na smetanovou zmrzlinu ve šlehači ušleháme do hladkého krému. Ten pak nalijeme do zmrzlinovače a podle pokynů výrobce vyrobíme během 30 až 45 minut zmrzlinu. Mezitím si připravíme borůvkovou směs. Citrónová šťáva, sůl, vodu, kukuřičný škrob, cukr a borůvky promícháme ve vyšší pánvi a za stálého míchání zahříváme na plotně.
když se borůvky rozvaří a směs zhoustne, nalijeme ji do misky a uložíme do ledničky. Když je zmrzlina hotová, přendáme ji ze zmrzlinovače do mísy, promícháme s borůvkovou směsí a rozdrobenými sušenkami a uložíme do mrazáku.Tam ji necháme alespoň 4 hodiny, nejlépe do druhého dne.