Zapečené kuřecí maso se smetanou a bramborami recept
Zapečené kuřecí maso se smetanou a bramborami je jednoduchý oběd připravený v jednom pekáči. Můžete recept obměnit použitím zelených bylinek podle vaší chuti.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 500 g kuřecího masa
- 700 g brambor
- 200 ml smetany
- 1 malý pórek
- 1 stroužek česneku
- špetka soli
- špetka mletého pepře
- špetka sladké mleté papriky
- olivový olej
- jarní zelená cibulka
Způsob přípravy
Kuřecí maso potřeme utřeným česnekem a nakrájíme ho na malé plátky. Do pekáče vymazaného olejem rozložíme polovinu oloupaných a na plátky nakrájených brambor a okořeníme je solí a pepřem. Na brambory naskládáme nakrájené maso, na tenké kroužky nakrájený pórek a vše posypeme zbytkem brambor. Znovu okořeníme pepřem a solí.
Pekáč zakryjeme víkem, vložíme ho do trouby předehřáté na 180 stupňů a pečeme půl hodiny. Po této době vše zalijeme smetanou a již odkryté pečeme dalších 30 až 45 minut. Hotové jídlo na talíři posypeme nakrájenou zelenou natí z cibulky.