Rigatoni s pikantním salámem recept
Rigatoni s pikantním salámem je jedno ze skvělých italských jídel. Pokud máme k dispozici rajčatovou pastu, můžeme ji použít místo čerstvých rajčat, tím se čas vaření ještě zkrátí.
Ingredience receptu
- 280 g těstovin rigatoni
- 1/4 šálku čerstvé nakrájené petržele
- 20 cherry rajčat
- 3 lžíce panenského olivového oleje
- 2 stroužky česneku
- mletý černý pepř
- 250 g pikantního italského salámu
- 1/4 šálku oliv
- sůl
Způsob přípravy
Rigatoni s pikantním salámem je jedno ze skvělých italských jídel. Pokud máme k dispozici rajčatovou pastu, můžeme ji použít místo čerstvých rajčat, tím se čas vaření ještě zkrátí. Cherry rajčata rozpůlíme, posypeme solí a pepřem a pečeme je v troubě předehřáté na 180 stupňů asi 7 minut. Pak je vyndáme z trouby a necháme je vychladnout. Ve velké pánvi zahřejeme olivový olej a přidáme k němu nakrájený pikantní italský salám a krátce ho opečeme.
Poté vysypeme salám na zvláštní talíř a do pánve na olej dáme utřený česnek, nakrájenou petržel a po minutě i opečená rajčata. Zamícháme a když se rajčátka rozpadnou, přidáme i olivy a salám. Omáčku krátce povaříme a odstraníme z plotny. Ve velkém hrnci mezitím uvaříme v osolené vodě těstoviny podle návodu na obalu. Uvařené pak nasypeme do omáčky a vše důkladně zamícháme. Podle své chuti pak můžeme hotové jídlo dosolit a opepřit.