Sýrový quiche recept
Sýrový quiche v bramborovém těstě je jeden z mnoha oblíbených slaných koláčů. Když k němu přidáte salát z čerstvé sezónní zeleniny, máte báječnou letní večeři.
(celý recept)
Ingredience receptu
- bramborové těsto:
- 400 g brambor
- 1 vejce
- 70 g parmezánu
- sůl
- mletý černý pepř
- sýrová náplň:
- 100 g parmezánu
- 250 g lučiny
- 1 kozí sýr
- 10 vajec
- čerstvá zelená petržel
- špetka muškátového květu
- mletý černý pepř
- sůl
- 1 lžička nasekaného rozmarýnu
- olivový olej
Způsob přípravy
Troubu předehřejeme na 200 stupňů. Brambory oloupáme a nastrouháme na jemném struhadle. Pak z nich vymačkáme všechnu vodu. Ve velké míse nastrouhané brambory smícháme s vejcem, nastrouhaným parmezánem, špetkou soli a pepře.
Formu na koláč vymažeme olejem. Bramborové těsto do formy rozprostřeme v tenké vrstvě po dně i do stran. V předehřáté troubě pak krustu pečeme 15 minut.
Mezitím ušleháme vejce, lučinu, kozí sýr, nastrouhaný parmezán, 2 lžíce nadrobno nasekané petrželky, nasekaný rozmarýn, špetku muškátového květu, soli a pepře. Tuto sýrovou směs nalijeme do předpečené bramborové krusty a pečeme dalších 45 až 50 minut.
Sýrový quiche necháme jen trochu zchladnout a můžeme ho podávat.