Domácí housky bez kynutí recept
Domácí housky bez kynutí se u vás doma ani neohřejí, to mi věřte. Navíc podle tohoto receptu je upečete snadno a rychle.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 500 g hladké mouky
- 1 lžíce prášku do pečiva
- 100 ml rostlinného oleje
- 250 g jemného tvarohu
- 110 ml plnotučného mléka
- 2 vejce
- 1 lžička soli
- kmín na posypání
Způsob přípravy
Troubu si předehřejeme na 180 stupňů. Ve velké míse utřeme tvaroh s jedním vejcem, mlékem a olejem. Pak postupně přidáváme mouku ve které jsme rozmíchali prášek do pečiva a špetku soli, a vypracujeme hladké těsto.
Na pomoučeném vále z těsta rozválíme válečky o průměru asi 1,5 cm a délce 16 cm. Z každých tří připravených válečků upleteme housky. Konce každé housky zahneme dospod a stiskneme.
Na olejem vymazaný plech housky naskládáme, potřeme je ušlehaným vejcem a posypeme kmínem. V předehřáté troubě je pečeme 20 až 30 minut dozlatova.