Polévka z jahod, zázvoru a rebarbory recept
Polévka z jahod, zázvoru a rebarbory může mít chuť přesně podle vašich představ. Není třeba striktně dodržovat množství přísad.
(celý recept)
Ingredience receptu
- polévka:
- 500 ml studené vody
- kus čerstvého zázvoru
- 250 g jahod
- citronová kůra z 1 citronu
- 5 stonků rebarbory
- doplňky:(podle vlastní volby)
- sekané ořechy
- jogurt
- smetana
Způsob přípravy
Polévka z jahod, zázvoru a rebarbory může mít chuť přesně podle vašich představ. Není třeba striktně dodržovat množství přísad. To si upravíme podle vlastní chuti a polévka může být sladší nebo naopak lehce nakyslá, podle toho, kolik do ní dáme jahod a kolik rebarbory. Rebarborové stonky omyjeme, oloupeme slupku a nakrájíme je na krátké špalíčky.Nasypeme je do hrnce, přidáme citronovou kůru a trochu nastrouhaného zázvoru.Vše zalijeme vodou, přivedeme k varu a vaříme 8 minut, až rebarbora změkne.
Nyní vše přelijeme do mixéru, přidáme omyté jahody a podle potřeby také trochu vody. Vše důkladně rozmixujeme a podle chuti můžeme přidat třeba trochu zázvoru, aby měla polévka správný říz, nebo jahody aby byla sladší. Hotovou polévku můžeme podávat teplou, ale také je výborná dobře vychlazená v ledničce. Na talíři ji můžeme doplnit některou ze zvolených přísad, třeba sekanými ořechy, lžící jogurtu nebo smetany.