Holandský řízek recept
Holandský řízek je velmi oblíbený, zejména u dětí. Nejlépe s bramborovou kaší a kyselou okurkou.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 700 g vepřové krkovičky
- 150 g tvrdého sýra
- 2 vejce
- 80 až 100 ml sladké smetany
- sůl
- mletý černý pepř
- olivový olej na smažení
- hladká mouka
- kukuřičná strouhanka
Způsob přípravy
Vepřové maso na jemno umeleme. Přidáme 1 vejce, nahrubo nastrouhaný sýr, špetku soli a pepře. Nakonec přidáváme smetanu, tak aby vzniklo husté těsto. Všechno dobře promícháme a uložíme na dvě hodiny do ledničky.
Zbylé vejce rozšleháme se lžičkou studené vody. Z vychlazeného těsta tvoříme placičky, každou obalíme klasicky jako řízek. V mouce, v rozšlehaném vejci a ve strouhance.
Připravené řízky smažíme v rozpáleném oleji dozlatova.